KARRIEREARBEIDSLIV

Blir hun ny Tekna-president?

Her er valgkomitéens innstilling.

I juni avgjøres det om NTNU-professor Lise Lyngsnes Randeberg blir den nye Tekna-presidenten.
I juni avgjøres det om NTNU-professor Lise Lyngsnes Randeberg blir den nye Tekna-presidenten. Bilde: Stein Jarle Olsen
11. apr. 2013 - 11:53
Vis mer

Valgkomiteen har innstilt visepresident og NTNU-professor Lise Lyngsnes Randeberg til jobben som president i Tekna.

Løft

Randeberg synes det er flott med tilliten fra valgkomiteen i Tekna.

– Det går så det suser i Tekna, og jeg håper jeg vil kunne være med på å løfte oss videre.  Marianne Harg har vært en veldig god og synlig president i Tekna, og det er selvsagt litt skummelt å ta over etter henne, sier Randeberg som er professor ved Institutt for elektronikk og telekommunikasjon ved Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk.

Hun satser på å være en åpen og lyttende president, som samtidig ikke er redd for å si fra.

– Det er veldig mange flinke tillitsvalgte og ansatte i Tekna så jeg vet at jeg vil ha et godt team rundt meg om jeg blir valgt.

Les også: Hun er Norges mest innflytelsesrike teknologikvinne

Synlig i debatten

Randeberg sier at hun er opptatt av å føre videre det Harg og hennes team har fått til blant annet når det gjelder synlighet i samfunnsdebatten.

– Fagområdene vi representerer er viktige i samfunnet. Teknas medlemmer sitter på kompetanse som er nødvendig for utvikling av infrastrukturen i Norge og for å bevare og skape konkurransedyktige arbeidsplasser i fremtiden. Gjennom en moderne fagforening bør vi synliggjøre enda mer og bidra med vår kompetanse.

Randeberg: – Jeg er mot eliteskoler for realfag  

Endre et system

Randeberg sier at en viktig sak for Tekna fremover er å få endret forhandlingssystemet i statlig sektor for å få en mer konkurransedyktig lønnsdannelse i staten.

– Vi ønsker mest mulig ut av midlene ut til lokale kollektive forhandlinger i etatene. Det er en den riktige måten å skape en kompetent og attraktiv offentlig sektor.

Hun er også opptatt av midlertidighetsproblematikken i UH-sektoren og helseforetakene og hun er spent på hvordan ordningen med innstegsstillinger vil bli implementert.

Til slutt ønsker hun å legge til at internasjonalisering er også et tema som engasjerer henne.

– Vi har mange medlemmer som blir berørt av ulike aspekter av internasjonalisering, alt fra utenlandske eiere til utestasjonering, og potensielle medlemmer som kommer til Norge for å jobbe. Her må Tekna være på banen og føle medlemmenes behov på pulsen.

Les også: Derfor øker siviløkonomene lønnen mer enn sivilingeniørene

Innstiller flere nye

Lederen for valgkomiteen, Trond Haider, sier at Randeberg er en selvsagt kandidat til jobben fordi hun har vist stor potensiale gjennom mange år og har lang erfaring.

Som visepresident innstilles styremedlem i Akademikerne og ingeniør fra Aker Solutions Åsmund Knutsen.

– Åsmund Knutsen som innstilles til jobben som visepresident, har vært det før. Han vil være en god støtte til Randeberg, sier Haider.

Haider er fornøyd med medlemmer til Hovedstyret som foreslås av valgkomiteen.

– Det er en god balanse når det gjelder det faglige og bransjer blant de foreslåtte kandidatene. Det er viktig at generalsekretæren i Tekna, Ivar Horneland Kristensen, har et helhetlig styre, sier Haider.

Horneland Kristensen: – Vi fokuserer for mye på teknologi  

De som foreslås til Hovedstyret er:

  • Bjørn Olav Bakka ved Kongsberg Defence & Aerospace AS. Han har tidligere vært leder av Teknas Oslo-avdeling.
  • Sverre Haug Lindseth, som er studentkontakt ved NTNU. Han har tidligere vært studentrepresentant i NTNUs styre og medlem av Studentutvalget i Tekna.
  • Per Øyvind Markussen ved Geomatikk IKT AS. Han har tidligere vært leder av styret i Tekna Privat og nestleder i Lønns- og interesseutvalget.
  • Tone Eikeland Solløs, medlem av Hovedstyret i dag.
  • Dag Waaler, leder av Fagutvalget i Tekna.

Den endelige avgjørelsen om hvem som blir president, visepresident og styremedlemmer blir tatt i juni 2013 på Teknas representantskapsmøte i Bergen.

Les også:

– Effektivisering kan frigjøre 10000 ingeniører  

– Ingeniører tenker for snevert

Slik vil de gi ingeniørstudentene praksis  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.