– Ble svett av å se en brøk

Statsminister Jens Stoltenberg markerte årets første skoledag med å fortelle hvor mye han slet med matte.

– Ble svett av å se en brøk
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fortalte om sine matteproblemer som skoleelev på alle trinn da han ønsket velkommen til første skoledag på Frydenberg skole i Oslo mandag. Bilde: NTB scanpix

Ungdomsskoleelevene ved den ett år gamle Frydenberg skole i Oslo fikk høre en åpen Stoltenberg da de møtte til første dag av skoleåret mandag.

– Viktig

– Jeg var sånn at jeg ble svett i hendene bare jeg så en brøk. Men i dag bruker jeg matte hver dag, og jeg har stor glede av det. Av og til så mye glede at det er til plage for mine omgivelser, sa statsministeren.

– Matte er viktig, ikke bare for en statsminister, la han til.

Moralen i historien var det kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) som kom med:

– Dette viser at også elever som sliter i fag kan ha noe å fare med, bare de finner en annen vei inn i stoffet, sa hun til de nesten 500 Frydenberg-elevene.

Les også: Her er årets superstudier

Valgfag

Og det er nettopp derfor at regjeringen nå gjeninnfører valgfag på ungdomsskolen, fortalte hun.

– Ikke for at dere skal få to kosetimer i uka, men for at dere skal få mulighet til å jobbe med noe dere har ekstra sans for. Vi vet at mange sliter med motivasjonen, og dette er et av tiltakene for å forsøke å hjelpe på det, sa hun.

Stoltenberg og Halvorsen pleier å hilse på førsteklassingene når de tradisjonelt oppsøker en skole for å markere første skoledag om høsten.

– I år har vi tatt turen til en ungdomsskole for å markere at dere er spesielt viktige, dere også, sa kunnskapsministeren.

Les også: Norske elever forstår ikke mattebegrepene

Slik vil Aker Solutions kapre fremtidige ingeniører

Denne appen skal lære deg matte

– Matte skal løse virkelige problemer