ELBIL

Bilmessen i Genéve avlyst

Corona-viruset stopper lanseringer.

Volkswagen ID Vizzion vist frem i Geneve i 2018.
Volkswagen ID Vizzion vist frem i Geneve i 2018. Foto: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
28. feb. 2020 - 13:09

Neste uke skulle utgave 90 av den tradisjonsrike bilmessen i Genéve i Sveits gå av stabelen, med visning av flere nye elbiler.

Nå er hele arrangementet avlyst på grunn av restriksjoner innført av det sveitsiske føderale rådet etter at flere tilfeller av corona-viruset covid-19 har blitt oppdaget i landet.

Myndighetene har innført forbud mot offentlige samlinger med mer enn 1000 deltakere. Messen i Genéve tiltrekker seg rundt 500.000 besøkende fra hele verden hvert år.

Nye elbiler skulle vises frem

Årets messe skulle blant annet inkludere lansering av Renaults nye elektriske Twingo, i tillegg til andre elektriske konsepter fra konsernet. En ny versjon av Fiat 500 electric var også ventet, sammen med kinesiske Aiways Europa-klare modell U5. 

Audi skulle vise frem E-Tron Sportback S.

Det er i skrivende stund uklart når og hvor de planlagte lanseringene skal gjennomføres.

I en pressemelding fra Geneva International Motor Show heter det at arrangøren syns det er en lei situasjon, men at deltakernes helse har arrangørens og utstillernes høyeste prioritet.

Utstillernes stander på messeområdet var i stor grad ferdig bygget. Nå må de organisere en tidlig nedpakking av det hele. 

Avgjørelsen kommer etter at det denne uken ble klart at det første covid-19-tilfellet var bekreftet i Sveits. I skrivende stund er det 15 bekreftede tilfeller i landet.

Bilimportøren RSA starter salg av den store diesel-SUV-en KGM Rexton, selv om det er under et år til målet om at bare nullutslippsbiler skal selges i Norge skal være nådd.
Les også

Mål om å kun selge elbiler i Norge fra 2025 – lanserer ny dieselbil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.