ELBIL

Bilgigant satser milliarder på elbildeler

Ford Motor Co. vil bruke opptil 2,7 milliarder kroner på å bygge om en fabrikk i Nordvest-England til et anlegg som lager elektriske kraftenheter.

Fra visning av Ford Mach-e i 2020.
Fra visning av Ford Mach-e i 2020. Foto: Mathias Klingenberg
18. okt. 2021 - 13:16

Kraftenhetene skal erstatte motoren og girkassen i forbrenningsmotoren, kunngjorde bil- og lastebilprodusenten mandag.

Anlegget som ligger i byen Halewood, starter produksjonen innen midten av 2024. Delene skal selges i hele Europa.

Ford er en av Storbritannias største eksportører, og de vil få finansiell støtte fra regjeringen. Produsenten har som mål å selge kun elektriske personbiler i Europa innen 2030.

Nullutslipp i 2026

I dag selger Ford elbilen Mach-e, og fra 2023 utvides modellutvalget med en ny bil med lavere pris. Denne er basert på Volkswagens MEB-plattform som blant annet VW ID.3 bygges på. Dette samarbeidet ble inngått for halvannet år siden. Bilen skal bygges ved Fords fabrikk i Köln.

Frem til Ford kun selger elbiler, skal de fra 2026 kun produsere biler med mulighet for nullutslipp. Altså ladbare hybrider i tillegg til elbiler.

El-varebiler

Elektrifiseringen er også på vei til Fords varebiler. De planlegger nå at alle nyttekjøretøy skal tilbys i ladbar variant innen 2024, og forventer at to tredeler av nyttekjøretøyene de selger i Europa skal være ladbare innen 2030.

På dette området ser de for seg at det vil være nødvendig å tilby varianter som hovedsakelig drives av forbrenningsmotorer, for å dekke alle behov.

Bilprodusentenes avstand fra 2025-målet for CO2-utslipp.
Les også

Volvo har allerede klart utslippskrav

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.