BILDESERIE: Luftforsvarets kamp om realfaglig ungdom

UTENLANDS: Morten Reinhardtsen (18) går Halden videregående, har søkt opptak til befalsskolen, og har fått stadfestet sine ønsker om å bli lærlingbefal - data og elektronikk. - Det ville vært genialt å få utenlandsoppdrag derpå, og så krigsskole. Jeg ville valgt FN med tanke på resultatene i Afghanistan, der alt er bombet - hvilket folk misliker og blir selvmordsbombere. FN driver der i mot demokratisk arbeid i samarbeid med folket. (Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen)
PÅ BAKKEN: Høytflygende "reguleringsteknikk". Dette er en av fire motorer på et Orionfly. Luftforsvaret begeistret ungdom på utdanningscamp med omvisning utenfor og inni flyet, som ble stående en dag lengre enn planlagt på grunn av uforutsette tekniske behov. (Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen)
SATSER: Storartet tur med Sea King over Luftforsvarets skolesenter Kjevik. Siri Sørgaard Karlsen (17) går flytekniske fag ved Bardufoss videregående skole, har søkt teknisk i Luftforsvaret, skal tilbake til opptaksprøver. - Jeg må bare få litt bedre kondis og klare kravet til armhevinger, sier hun. (Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen)
KRONJUVEL: Jagerflyet F-16 er en 30 år gammel kronjuvel i forsvaret av Norge. Den blir skiftet ut om ikke mange år, og i overgangen til det nye kampflyet F-35 trengs mye teknisk personell. (Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen)
TEKNISK?: Sea King "skranglekasse" med (f.v.) Adrian Eriksen og Stian Tjessem (17) som går Sola videregående: Eriksen er interessert, og tenker seg sivil IT-utdanning. - Det kan skje jeg velger IT i Forsvaret, får ta det som det kommer. Tjessem vil også avvente å søke Luftforsvaret. (Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen)
(Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen)
GAMMELT: Sea King redningshelikopter er over 40 gammelt, og trenger som alt annet teknisk utstyr utdannet personell til vedlikehold og reparasjoner, hvilket også Luftforsvaret strever for å rekruttere. (Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen)
KOMPETANSE: Maritimt overvåkningsfly, Orion ¿ fullstappet av teknisk utstyr som trenger vedlikehold av kompetent teknisk personell, som kan få utdanning i Luftforsvaret. (Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen)
MANGE BEHOV: Sea King, Orion og for den del tårnet er bilde på mangfoldige behov for personell med teknisk- realfaglig utdanning i Luftforsvaret. (Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen)
SAMLET: 220 ungdommer fra hele Norge samlet i hangaren på Kjevik. Poster med informasjon om tekniske detaljer var spredt rundt på Luftforsvarets tekniske skolesenter under rekrutteringscampen 12. - 14. mars. (Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå