SAMFERDSEL

Bergen kommune tapte elsparkesykkel-saken – må betale 200.000 til Ryde

Retten mente kommunen ikke har bevist at sparkesyklene ville skape problemer.

Mange irriterer seg over elsparkesyklene, men norske kommuner har ikke hjemmel til å forby dem, mener retten.
Mange irriterer seg over elsparkesyklene, men norske kommuner har ikke hjemmel til å forby dem, mener retten. Illustrasjonsfoto: Eirik Helland Urke
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
31. juli 2020 - 14:30

Bergen kommune fikk ikke rettens medhold i saken mot Ryde, som plasserte ut elsparkesykler i byen uten avtale med kommunen.

Kommunen gikk til sak etter at selskapet plasserte ut elsparkesykler uten å ha en avtale med kommunen om å gjøre det. Bergen tingrett avviser imidlertid kommunens krav om en midlertidig forføyning, melder Bergens Tidende.

Ifølge avisen måtte kommunen bevise at Rydes virksomhet ville forårsake utfordringer og skader i byen. Det mener tingretten at kommunen ikke har bevist, og den dømmer også Bergen kommune til å betale Ryde 198.900 i sakskostnader.

Retten har ikke tatt stilling til spørsmålet om Ryde kan drive utleie av elsparkesykler uten avtale med kommunen. Retten åpner imidlertid for at kommunen skal kunne regulere dette i framtiden, men vil altså ikke gi en midlertidig forføyning i påvente av en mer omfattende rettsvurdering.

Ryde har også vunnet en lignende sak i Trondheim, men der har kommunen anket. Dersom Bergen kommune gjør det samme, vil det bli en mer omfattende rettssak i løpet av høsten

(NTB)

Vedlikehold på Oset vannrenseanlegg gjør at en del innbyggere i Oslo får misfarget vann i springen søndag.
Les også

Vedlikeholdsarbeid gir misfaret drikkevann

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.