ENERGI

Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller

Rune Haaland er ansatt som generalsekretær i organisasjonen Motvind.

Den nytilsatte generalsekretæren Rune Haaland i organisasjonen Motvind skal lede arbeidet med motstanden mot vindkraftutbygging i Norge.
Den nytilsatte generalsekretæren Rune Haaland i organisasjonen Motvind skal lede arbeidet med motstanden mot vindkraftutbygging i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rune Haaland var en av grunnleggerne av miljøstiftelsen Bellona. Nå skal han derimot være i ledelsen av kampen mot vindkraftutbygging i Norge.

Haaland er ansatt som generalsekretær i organisasjonen Motvind. Organisasjonen skal samle motstandere mot landbasert vindkraftutbygging. Det er i sterk kontrast til miljøstiftelsen Bellona, som Haaland grunnla sammen med Fredrik Hauge i 1986. Bellona går inn for storstilt utbygging av vindkraft i Norge, skriver Klassekampen.

Haaland jobber med fornybar energi og var også tilhenger av vindkraft fram til han satte seg inn i hvordan industrien går fram. Han sier virksomheten ikke er bærekraftig eller følger demokratiske regler.

– Det er en cowboybransje preget av utbyggere som tar alle snarveier de kan, og en forvaltning som gir konsesjoner uten å ta hensyn natur eller gjeldende lovverk, sier Haaland.

Den nystartede organisasjonen har allerede 5.500 medlemmer.

Les også

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.