SAMFERDSEL

Beholder elbil-fordeler til 2019

Kollektivfeltet ikke nevnt.

Elbiler vil fortsatt ha en rekke fordeler i oslotrafikken.
Elbiler vil fortsatt ha en rekke fordeler i oslotrafikken. Bilde: NTB scanpix
NTB NTB NTB
26. mars 2015 - 07:42

En rekke av dagens elbilfordeler kommer til å stå uendret fram til 2019, det vil si ut neste bystyreperiode, lover partiene som i dag styrer hovedstaden.

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) garanterer at flere av fordelene skal beholdes ut neste bystyreperiode hvis partiene får beholde makten etter valget til høsten, skriver Aftenposten.

TU mener: Få elbilene ut av kollektivfeltet

- Må være attraktivt

Dette gjelder gratis parkering for elbiler, gratis passering i bomringen, kommunale ladestasjoner og støtteordninger til bedrifter, borettslag og sameier som vil tilrettelegge for lading av elbiler

De to lover også å jobbe for dette selv hvis de skulle havne i opposisjon, og de oppfordrer regjeringen til ikke å fjerne noen av elbilfordelene ennå.

– Transportsektoren står for over 60 prosent av utslippene i Oslo, og for at vi skal nå klimamålene våre må vi sørge for at denne sektoren blir mer miljøvennlig. I tillegg til å legge til rette for at flere kan gå, sykle og bruke kollektivtrafikken, må det være attraktivt å velge biler som har lave eller ingen utslipp, sier Røsland.

Les også: Denne asfalten lader elbilen mens du kjører

Vil også videreføre

Røsland og Melby vil imidlertid prøve å gjøre noe med begrensninger i bruk av kollektivfelt på veier og tidspunkt der elbiler utgjør et problem for kollektivtrafikken.

Gruppelederne i de øvrige partiene i bystyret – Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt – vil også videre føre elbilfordelene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.