OFFSHORE

Bedre Norne-styring

Produksjonsskipet Norne ble satt i drift i november 1997. Foto: Statoil
Produksjonsskipet Norne ble satt i drift i november 1997. Foto: Statoil Bilde: Øyvind Hagen/Statoi
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
2. feb. 2004 - 08:00

Produksjonsskipet vil etter oppgraderingen av styre- og sikkerhetssystemene (SAS - safety and automation system) være godt rustet til å møte fremtidige utfordringer.

Kontrakten er på 40 millioner kroner og er inngått med Kongsberg Maritime. Selskapet har flere oppdrag for Statoil.

Kongsberg Maritime AS har levert komplette styre- og sikkerhetssystemer, samt maritime systemer for blant annet posisjonering og ballastering for flere Statoil-installasjoner i området Halten og Nordland. Blant disse er Heidrun og Åsgard A og B.

Kongsberg Maritime er også inne i en sluttfase for levering av styre- og sikkerhetssystemene til Kristin-plattformen, som nå skal sammenkobles på Aker Stord.

Gjennom kontrakten med Statoil vil systemene på Norne bli brakt opp på samme teknologiske nivå som Kristin, ifølge Kongsberg Maritime.

- Det spesielle med arbeidet på produksjonsskipet Norne, er at all utskifting av maskinvare skjer under full produksjon. Den endelige oppgradering av styrelogikken vil skje under en planlagt revisjonsstans, sier markedsdirektør Tor Erik Sørensen.

Kontrakten på Norne er en del av et langsiktig samarbeid med Statoil, ifølge en pressemelding fra Kongsberg Gruppen. Samarbeidet omfatter drift, vedlikehold og modifikasjoner på Statfjord A, B og C, Heidrun og Åsgard A og B.

- Det norske olje- og gassmarkedet med nye utbygginger og modifikasjoner, er viktige satsingsområder for Kongsberg Maritime. Kontrakten for Norne føyer seg inn i en lang rekke liknende oppdrag for de andre Statoil-installasjonene. Vi fornyet rammekontraktene for Vedlikehold & Drift med Statoil sist sommer for to nye år, og har også rammekontrakt for nye prosjekter med selskapet, sier Sørensen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.