DOKTORGRADER

Bedre avbildning av seismiske data

Arbeidet vil også ha overføringsverdi til andre avbildningsformål, som for eksempel ultralyd innen medisinsk avbildning.

I seismiske undersøkelser er dataene som samles inn reflekterte skjær- og trykkbølger som igjen kan brukes til avbildning av de første kilometerne av jordskorpa. I avhandlingen er det konstruert en fremgangsmåte for hvordan en skal danne skarpere bilder, som er konsistente i dyp, basert på de to bølgefenomenene såkalte PP (trykk)- og PS (skjær)-bilder. Disse bildene brukes i leting etter olje og gass.

Avhandlingen har tittelen «Dybdekonsistent PP og PS vinkeltomografi». Arbeidet er utført ved Institutt for matematiske fag, NTNU, med professor Bjørn Ursin som hovedveileder. Medveiledere har vært professorene Martijn V. De Hoop og Henning Omre. Arbeidet er finansiert av URE-prosjektet ved NTNU.

Stig-Kyrre Foss er sivilingeniør (2000) fra Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk, NTNU. Han er ansatt som seniorgeofysiker i Statoil og har disputert for graden dr.ing.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.