ELBIL

Batteritoll-floke kan velte norsk industrieventyr

Håper på første gjennombrudd innen sommeren: – En viktig start.

Svenske Northvolt var tidlig ute blant de nordiske aktørene med å satse på storskala batteriproduksjon. Nå kan Norge få flere store batterifabrikker. Bildet er fra TUs besøk til Northvolts batterilaboratorie i Västerås i 2020, hvor de tester ulike typer batterier.
Svenske Northvolt var tidlig ute blant de nordiske aktørene med å satse på storskala batteriproduksjon. Nå kan Norge få flere store batterifabrikker. Bildet er fra TUs besøk til Northvolts batterilaboratorie i Västerås i 2020, hvor de tester ulike typer batterier. Mathias Klingenberg
21. juni 2021 - 05:01

Flere aktører jobber med å etablere storskala batteriproduksjon i Norge. Samtidig trues planene av toll: Brexit-avtalen mellom EU og Storbritannia gjør nemlig at europeisk produserte elbiler med norske batterier får ti prosent toll når de eksporteres til Storbritannia (eller omvendt).

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.