SAMFERDSEL

Bane Nor om ny utsettelse av Follobane-åpningen: – Må gjøre utbedringene med uthvilt personell

Høy arbeidsbelastning på dem som utbedrer Follobanen, sier Bane Nor.

Bane Nor-sjef Gorm Frimannslund.
Bane Nor-sjef Gorm Frimannslund. Foto: Eirik Helland Urke
Dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg. Abonnere for å få full tilgang til alt innhold.

– I løpet av natten og dagen i dag har vi jobbet med kvalitetssikringsarbeider i forhold til skjøter og endeavslutninger. Vi ser at det arbeidet tar lengre tid enn forutsatt. I dagens møte så vi at vi hadde behov for å utsette åpningen av Follobanen til 12. februar, sier Stine Undrum, utbyggingsdirektør i Bane Nor, på en pressekonferanse torsdag. 

Tidligere torsdag ble det kjent at åpningen av Follobanen ble utsatt til 12. februar. 

Hun forteller at mannskapet som jobber med å utbedre Blixtunnelen og Ski stasjon, har høy arbeidsbelastning og at de må ivareta sitt arbeidsgiveransvar med tanke på hviletid.

– Når vi gjør kvalitetssikringene, må vi gjøre det med uthvilt personell, sier hun. 

Følger råd

– Vi har valgt å følge rådet fra Jernbanedirektoratet tidligere i uka om at vi må være sikre på gjenåpningen og at vi kan kjøre full trafikk. Nå har vi sett at vi har behov for den tiden og følger dette, sier Bane Nor-sjef Gorm Frimannslund. 

– Hvorfor skal pendlerne tro på dere nå, når dere sa 1. februar så lenge? spør TU.

– Det som er viktig, er at vi hele tiden forholder oss til den informasjonen vi har. Når vi i dag fikk ny informasjon, valgte vi å forskyve på datoen. Hele tiden prøver vi å operere med så realistiske planer som mulig, samtidig vil vi at pendlerne og de reisende, når de igjen begynner å reise med Follobanen, skal stole på Follobanen og at den går som den skal, svarer Frimannslund. 

– Vi utsetter åpningen for å være sikre på at vi har tid til å håndtere eventuelle ytterligere feil og mangler før togene settes i trafikk, sa utbyggingsdirektør Stine Undrum i en pressemelding tidligere torsdag.  

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.