PROSJEKTER

B&G har vunnet ny kontrakt på riksvei 94 til Hammerfest

Vegvesenet melder at Bertelsen & Garpestad er tildelt oppdraget med å utbedre og bygge rundt fem kilometer ny vei på innfartsveien til Hammerfest.

Riksvei 94 er den eneste innfartsveien til Hammerfest og en sentral del av kommunikasjonstilbudet i Hammerfest og Kvalsund.
Riksvei 94 er den eneste innfartsveien til Hammerfest og en sentral del av kommunikasjonstilbudet i Hammerfest og Kvalsund. Foto: Knut Haarvik/Statens vegvesen
1. juni 2023 - 15:56

Bertelsen og Garpestad hadde ikke det laveste tilbudet. Entreprenøren vant likevel oppdraget fordi entreprenøren hadde gode løsninger som gir veien merverdi, og det ble trukket fra i Vegvesenets evaluering.

Bare 200.000 kroner skilte vinneren fra nummer to, Morgedal Entreprenør, tett fulgt av Anlegg Øst Entreprenør, heter det i pressemeldingen fra Vegvesenet.

Bertelsen & Garpestad skal utbedre riksveien for drøye 276 millioner kroner medregnet moms.

Styringsrammen for prosjektet inkludert grunnerverv, prosjektering, planlegging og usikkerhet er beregnet til 439 millioner 2023-kr.

Kontrakten blir signert først når karenstiden er ute.

Oppdraget ble lyst ut i desember. I utgangspunktet var det åtte entreprenører som ville bli kvalifisert til oppdraget. I februar i år plukket Statens vegvesen ute fire av dem til å gå videre i konkurransen.

Utbedringen skal gi veien til Hammerfest bedre trafikksikkerhet og økt framkommelighet, særlig vinterstid. Arbeidet starter i august 2023. Ny vei skal stå ferdig i 2025.

Strekningene som skal utbedres på riksvei 94 er Mollstrand–Grøtnes (del I), og Akkarfjord–Saragammen (del II).

Tverrå bru på riksvei 9 er ikke store konstruksjonen. Nå skal den rives, og ny og bedre bru kommer i stedet.
Les også

Seks kilometer av riksvei 9 skal bygges ut med ny bru

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.