INDUSTRI

Australske reservestyrker tatt i bruk i brannkrisen

Myndighetene i Australia mobiliserer store mannskaper i kampen mot flammene. Det er den største utplasseringen av forsvarets reservestyrker i landets historie.

En brannmann kjemper mot flammene i Gospers Mountain i Bilpin, Australia. Nå har landet satt inn militære reservestyrker for å få bukt med krisa.
En brannmann kjemper mot flammene i Gospers Mountain i Bilpin, Australia. Nå har landet satt inn militære reservestyrker for å få bukt med krisa. Foto: Dan Himbrechts/AP
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
6. jan. 2020 - 10:39

Reservestyrkene ble satt inn i tre australske stater som er rammet av brannene.

Statsminister Scott Morrison har møtt kraftig kritikk for sin håndtering av brannkrisen, og både opposisjonen og brannfolk har kritisert det de mener er manglende føderal innsats i kampen mot flammene.

På innsiden av mikrohuset ser det slik ut.
Les også

Bygger mikrohus i Ukraina med penger fra Nansen-programmet

Herjer fremdeles

Mandag gikk Morrison ut med en lovnad om ytterligere 12,4 milliarder kroner i arbeidet med å gjenoppbygge alt som er blitt ødelagt i de voldsomme brannene. Han har tidligere lovet flere hundre millioner kroner til arbeidet.

– Brannene herjer fremdeles, og det vil de fortsette å gjøre i flere måneder. Dersom kostnadene stiger, vil vi bistå med ytterligere midler, lover Morrison.

I New South Wales ble tre personer siktet denne helgen for angivelig brannstiftelse. Totalt har 180 mennesker blitt siktet i brannrelaterte tilfeller siden november.

Siden i september i fjor har brannene ødelagt et område på størrelse med Troms og Finnmark. Minst 25 mennesker har mistet livet, og over 2.000 hjem er blitt ødelagt.

Brannene har skapt massive ødeleggelser i fauna og flora, og hundrevis av millioner dyr fryktes å ha mistet livet i brannene.

Vis mer

(©NTB)

Les også

Russisk oljeraffineri og Odesa rammet av droneangrep

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.