ELBIL

Tilbakekaller 1548 Audi e-tron etter brannfare 

Fukt kan komme inn i batteriet, med brann som resultat. Norske e-tron-biler må sjekkes.

Audi tilbakekaller 1548 eksemplarer av e-tron i Norge.
Audi tilbakekaller 1548 eksemplarer av e-tron i Norge. Foto: Marius Valle
12. juni 2019 - 15:46

Inntil 7000 eksemplarer av Audis elektriske SUV, e-tron, kan bli tilbakekalt. Årsaken er at en svakhet i ledningsnettet kan gjøre at fukt kommer inn i batteriet, med kortslutning og brann som mulig resultat.

Tilbakekallingen kommer etter at fem biler i Europa skal ha varslet om fukt i batterisystemet.

Et gult varsellys på dashbordet begynner å lyse hvis sensorene i det elektriske anlegget oppdager fukt. Hvis dette gule lyset tennes, skal sjåføren straks parkere bilen utendørs og ta kontakt med Audi.

Biler laget før uke 11

Ifølge Morten Moum, kommunikasjonssjef for Audi i Norge, er 1548 norske biler berørt av tilbakekallingen.

– Det dreier seg utelukkende om biler produsert frem til uke 11. For biler produsert før dette blir det nødvendig med en sjekk og utbedring også i Norge, sier Moum, og legger til at problemet er løst i nye Audi e-tron. 

En løsning for utbedring skal være klar i august.

– Bilene er helt trygge å bruke frem til da, og kundene får tilsendt mer informasjon om saken om ikke lenge, sier Moum.

Ikke meldt om brann

I USA har Audi tilbakekalt 1644 eksemplarer av e-tron. Ifølge Automotive News kan rundt 7000 e-tron være berørt over hele verden, 2300 av disse i Tyskland. Britiske AutoExpress melder at 31 biler i England er berørt. 

Det er ikke rapportert om at feilen har medført brann i Audis første helelektriske bil. e-tron-eiere som ikke får opp det gule varsellyset, kan altså trygt fortsette å kjøre bilen sin. 

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.