ELBIL

Audi hevdes å jobbe med elbil-utgaven av A4

Vil konkurrere i samme segment som Tesla Model 3 og kommende BMW i4.

Dagens utgave av Audi A4 Avant. En elbilutgave skal være på vei sammen med lanseringen av en ny generasjon A4.
Dagens utgave av Audi A4 Avant. En elbilutgave skal være på vei sammen med lanseringen av en ny generasjon A4. AUDI AG
Marius ValleMarius ValleJournalist
1. juni 2021 - 17:00

Audi fortsetter elektrifiseringen, og en av de neste modellene som skal komme som elbil, er A4. Ifølge britiske Autocars kilder, som hevdes å sitte på innsideinformasjon, er planen i Ingolstadt å lansere sjette generasjon A4 i 2023.

A4 er en mellomstor bil i samme segment som for eksempel Tesla Model 3 eller kommende BMW i4.

A4 skal som før fortsette å komme som sedan og stasjonsvogn, og med en rekke drivlinjer som inkluderer et helelektrisk alternativ. A4 E-Tron skal angivelig være basert på PPE-plattformen Porsche og Audi har utviklet sammen.

Porsche-variant

Ifølge samme nettavis skal Porsche være i gang med å utvikle en Porsche-variant av den samme bilen. Den skal komme under Taycan i modellhierarkiet og vil ha en startpris rundt 50.000 britiske pund, skriver Autocar.

Det skal imidlertid ikke ha blitt tatt noen endelig avgjørelse om hvorvidt de kommer til å sette den i produksjon ennå.

Kildene hevder ifølge avisen at denne bilen i tilfelle skal ha samme batteri og drivlinje som den kommende elbilvarianten av Porsche Macan, som skal komme i produksjon i 2023.

PPE-plattformen skal brukes på flere kommende E-Tron-modeller, som den kommende Q6 E-Tron. Audi har allerede bekreftet at de jobber med denne bilen og skal sette den i produksjon i 2022. Det er ventet at Q6 E-Tron og Macan vil være nært beslektet.

Elektrisk RS4 

Det hevdes at A4 E-Tron skal komme med både bak- og firehjulsdrift, og en RS-variant skal også være på planen. RS er merket Audi klistrer på modellvarianter med ekstra høy ytelse, som for eksempel på Audi RS E-Tron GT, som ble lansert tidligere i år. 

De øvrige A4-variantene med forbrenningsmotor skal bygges på en annen plattform tilpasset slike biler.

Audi har planer om å ha 20 elbiler i modellutvalget sitt innen 2025.

 I 2015 ble det kjent at Volkswagens EA 189-motor hadde programvare som gjorde at de kunne jukse under utslippstesting. Bildet viser en slik motor, og ett av de avbøtende tiltakene: En lufstrømsretter som ble installert i tillegg til ny programvare.
Les også

VW må tilbakekalle 62 diesel-modeller eller fjerne dem fra veien

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.