KARRIERE

Astrid Skarheim Onsum går fra Aker til Norsk Gjenvinning

Astrid Skarheim Onsum skal ta gjenvinningsbransjen til neste nivå. Til høsten starter hun som konsernsjef i Norsk Gjenvinning.

Astrid Skarheim Onsum går fra Aker til Norsk Gjenvinning.
Astrid Skarheim Onsum går fra Aker til Norsk Gjenvinning. Bilde: MOMENT STUDIO
31. mai 2021 - 13:24

– Vi skal bli ledende innen vårt felt, og være foretrukken partner innen sirkulærøkonomien, sier påtroppende konsernsjef i Norsk Gjenvinning, Astrid Skarheim Onsum i en pressemelding.

Onsum ledet havvindsatsingen til Aker Solutions og ble administrerende direktør i Aker Offshore Wind i 2020, et selskap hun bidro med å etablere da det ble skilt ut av Aker Solutions og tatt på børs.

Onsum har lang erfaring fra industri, bærekraft, digitalisering og det å jobbe med kontinuerlig forbedring. 

– Ansettelsen av en så sterk profil som Astrid er en bekreftelse på at vi har opparbeidet oss et omdømme som legges merke til, forteller styreleder i Norsk Gjenvinning, Erik Osmundsen. Han mener Onsum vil kunne ta Norsk Gjenvinning-konsernet til neste nivå.

Da Osmundsen kom inn i Norsk Gjenvinning for snart ti år siden, ble det gjort en solid innsats på å rydde opp i en rufsete bransje. Bransjen var preget av uansvarlige snarveier, noe Osmundsen endret. Osmundsen jobbet blant annet med full sporbarhet av avfall når det sendes ut av landet. I februar ble selskapet kåret til Norges smarteste industribedrift.

Dette arbeidet skal Onsum fortsette med. Teknologi, digitalisering og materialer blir viktige stikkord for Norsk Gjenvinning videre. 

Bjørn Arve Ofstad fortsetter som konstituert konsernsjef til Onsum starter. Osmundsen tok formelt over som styreleder i NG Group i mars. Etter ni år som konsernssjef i Norsk Gjenvinning startet han i mai som partner i Private Equity selskapet Verdane.

Les også

Ny studie: Papirgjenvinning er kun så grønn som energien bak

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.