JOBB

Er toppen nådd? Nå er arbeidsløsheten innen ingeniør- og ikt-fag på vei ned

Ferske tall fra Nav.

Ledigheten for ingeniør- og ikt-fag er nå på vei ned igjen, etter å ha skutt i været fra februar til mars.
Ledigheten for ingeniør- og ikt-fag er nå på vei ned igjen, etter å ha skutt i været fra februar til mars. Illustrasjon: Ina Steen Andersen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
30. apr. 2020 - 14:52

Fra slutten av februar til slutten av mars gikk kurven for arbeidsledighet i Norge kraftig oppover som følge av koronakrisen. Én måned senere har situasjonen stabilisert seg noe mer, og tendensene nå er at ledigheten begynner å synke igjen. 

Totalt er det fremdeles flere ledige nå enn ved utgangen av mars, men Nav melder at det har vært en nedgang de siste tre ukene. 

For ingeniør- og ikt-fag har antallet ledige sunket fra over 13.000 i slutten av mars til 11.294 i dag. 

Norsea er eneste norske parter i konsortiet som skal bygge ut Norges første havvindpark. Konsernsjef John Stangeland deltok fredag på kontraktssigneringen i regjeringens representasjonsbolig.
Les også

Ingen havner ledige til havvind – brukes til olje og gass

– Kan ha passert ledighetstoppen

– Etter en svært dramatisk økning i arbeidsledigheten i mars og i starten av april, ser det nå ut til at vi kan ha passert ledighetstoppen. Det er besluttet at blant annet frisørsalonger, barnehager og skoler kan åpne delvis opp fra slutten av april, noe som kan bidra til ytterligere nedgang i ledigheten de kommende ukene. På den andre siden gir lav oljepris og lav aktivitet i mange bransjer fortsatt mange permitteringer og oppsigelser, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en melding fra Nav. 

Utviklingen i ledighet for ingeniører vil nok i stor grad avhenge av hvordan olje- og gassnæringen takler krisen fremover. Trolig blir det vanskelige tider for bransjen, som nå er i en situasjon som ikke ligner på noe annet i verdenshistorien.

Regjeringen la i dag frem sin kriseplan for næringen, hvor midlertidige endringer i skattesystemet skal gjøre at planlagte prosjekter kan realiseres

For ingeniør- og ikt-fag er ledigheten nå på 4 prosent, godt over nivået for ett år siden, på 1,2 prosent, men likevel langt unna de hardest rammede yrkesgruppene. Ledigheten i Norge totalt ligger nå på 9,6 prosent. 

Farkosten er inspirert av rokker.
Les også

Ubemannet undervannsdrone inspirert av djevelrokker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.