IT

Apple kjemper mot batteri-søksmål

Etter hemmelig elbilprosjekt.

Apple forsøker å få en amerikansk domstol til å avvise søksmålet fra batteriprodusenten A123 Systems.
Apple forsøker å få en amerikansk domstol til å avvise søksmålet fra batteriprodusenten A123 Systems. Bilde: Mike Blae/Reuters/NTB Scanpix
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
11. mars 2015 - 08:11

Tirsdag denne uken ba Apple en amerikansk domstol om å avvise søksmålet fra batteriprodusenten A123 systems, melder Reuters.

A123 Systems har saksøkt Apple og hevder at selskapet har rekruttert ingeniørene deres for å utnytte kunnskapen deres.

Apple hevder overfor domstolen at batteriprodusentens krav er for spekulative til at saken bør fortsette i rettsapparatet, ifølge et dokument som er sendt domstolen.

Les også: Altibox inngår avtale med Huawei

– Aggressiv rekruttering

Det ble tidligere i vinter klart at Apple i hemmelighet trolig har startet å utvikle en elbil. I forbindelse med dette har selskapet ansatt en rekke ingeniører med inngående kjennskap til biler.

I juni 2014 begynte selskapet en aggressiv rekruttering av ingeniører fra batteriprodusenten A123. Ingeniørene skal ha arbeidet med noen av A123s mest kritiske prosjekter, ifølge stevningen fra A123.

Det var i februar at A123 saksøkte Apple og fem tidligere A123-ansatte.

Les også: Fiberkablene nærmer seg bristepunktet

Pioneer

I forrige uke ba Apple om utsatt frist for å levere tilsvar til stevningen. De to selskapene holdt da på med å se på muligheten for å inngå forlik. Men Apples siste fremstøt overfor domstolen, tyder på at de to selskapene ikke er nærmere hverandre.

A123 Systems blir omtalt som en pioner innen utviklingen av litiumionebatterier.

Apple skal i forbindelse med utvikling av bilen også ha forsøkt å lokke Tesla-ansatte med bonuser. Arbeidet med bilen foregår i en hemmelig forskningslab ikke langt fra selskapets hovedkvarter i Silicon Valley.

A123 ønsket ikke å kommentere saken overfor Reuters.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.