MOBIL

Apple ansetter Nokias kameraekspert

En av ingeniørene bak PureView-teknologien går til Apple.

Et av hodene bak Nokias PureView-kameraer går til Apple.
Et av hodene bak Nokias PureView-kameraer går til Apple. Bilde: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
9. mai 2014 - 22:08

Nokias Ari Partinen, en av senioringeniørene bak Nokias PureView-kameraer, melder overgang til Apple. Dette ifølge Partniens egne Twitter-konto.

Han holder stillingen Lumia Photography Lead hos Nokia i dag, og har tildigere hatt andre stillinger knyttet til kamerautvikling hos Nokia, hvor han har jobbet siden 2007.

Nokia har tidligere kalt ham sin kameraguru, og han har blant annet jobbet med Lumia 1020 og PureView 808. Disse telefonene har kamera med en oppløsning på hele 41 megapiksler.

LES MER: TEST: Nokia Lumia 1020

Han skal begynne hos Apple i juni. En kan sannelig la tankene vandre, og se for seg kommende iPhone-modeller med svært høyoppløste kamera. Men Nokia, eller nærmere bestemt Microsoft Mobile, sitter nok på ett og annet patent som sikrer at PureView-teknologien forblir hos dem.

Hvilken rolle han skal ha hos Apple er uansett ikke kjent, men om vi skulle tippe tror vi at vi ville satset på at det har noe med kamera å gjøre...

LES OGSÅ:

Samsung bytter ut Galaxy S5-sjefsdesigner

Denne gangen lot vi oss imponere av Huaweis flaggskip

Dette er Googles krav til mobilprodusentene

Apple saksøkte Samsung for milliarder. Fikk «småpenger»

Et imponerende stykke teknologi som får oss til å trekke på skuldrene  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.