MARITIM

Ap vil ha fritidsbåtene over på strøm – tror elbåter kan bli eksporteventyr

Arbeiderpartiets Espen Barth Eide tror elektriske fritidsbåter kan bli norsk eksportindustri. Nå etterlyser han tiltak fra regjeringen.

Arbeiderpartiets miljø- og energipolitiske talsperson Espen Barth Eide står selv ved roret når han drar ut på fjorden for å teste elektrisk fritidsbåt.
Arbeiderpartiets miljø- og energipolitiske talsperson Espen Barth Eide står selv ved roret når han drar ut på fjorden for å teste elektrisk fritidsbåt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
4. juli 2020 - 10:35

Han har redningsvest over blazeren og vind i håret.

Arbeiderpartiets miljø- og energipolitiske talsperson Espen Barth Eide står selv ved roret når NTBs utsendte får være med ut på fjorden for å teste elektrisk fritidsbåt.

I dag fins det bare noen titalls av disse elbåtene i Norge. Men Eide mener potensialet er stort.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Utslipp på 500.000 tonn

Stortingsrepresentanten viser til at det i dag fins om lag 600.000 fritidsbåter med motor her til lands. Utslippene fra disse ligger på drøyt 500.000 tonn CO2 i året.

Det betyr at fritidsbåter slipper ut mer enn både fiskeflåten og ferjeflåten til sammen.

– Det er en relativt stor andel av norske utslipp, og en litt glemt sektor fordi det er så mange små, individuelle aktører, sier Eide til NTB.

– Men alle sektorer må bidra, og hvis du nå i løpet av ti år får et ganske stort skifte, så vil de utslippene gå kraftig ned.

Vil ha produksjon i Norge

Med på turen er også Birgit Liodden, styreleder i Norsk Elbåtforening.

Hun viser til at produksjonen av fritidsbåter i stor grad har flagget ut fra Norge. Båtene vi kjører i dag, har skrog og utstyr fra andre land.

Nå håper hun at elektriske fritidsbåter kan bli en norsk Tesla til sjøs.

– Det gir mulighet til å ta tilbake en industri som vi i stor grad har mistet fra Norge, sier Liodden til NTB.

– Dette er ikke grønn symbolpolitikk. Det er industripolitikk, sier hun.

Bildet er fra Arendalsuka i fjor.
Les også

Vil gi 1200 milliarder til Ukraina

Think eller Tesla?

Eide tror elbåter på sikt også kan bli en eksportvare.

– Vi har mange små båtprodusenter som har hatt en litt vanskelig tid. Hvis vi nå får en vilje til å fornye småbåtflåten, så skaper vi også norske arbeidsplasser, sier han.

Som eksempel viser Eide til hvordan Norge var tidlig ute med elbilen Think.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Men så flyttet produksjonen av elbiler seg til andre land, og Norge endte opp som storimportør av Tesla. Det må ikke skje igjen, advarer Ap-politikeren.

– Hvis vi om ti år oppdager at vi ikke har fulgt med i timen, og at alle elbåtene bygges i Tyskland, vil det være innmari flaut, sier Eide.

– Da har vi dummet oss ut en gang til.

Skepsis i Klimakur

I den store tiltaksutredningen Klimakur får elektrifisering av fritidsbåter derimot det glatte lag.

Elbåtene er helt i startfasen, utvalget er begrenset, og batteriene er tunge og har utilstrekkelig rekkevidde, påpekes det der. Samtidig er elbåter dyre – omtrent 20 prosent dyrere enn en vanlig fritidsbåt.

I rapporten beregnes det at innfasing av 2.000 elbåter innen 2030 kan føre til et kutt i klimautslippene på beskjedne 30.000 tonn.

En av den nyutnevnte næringsministeren Cecilie Myrseths oppgaver er å sikre Norge en større rolle i EUs romfartsprogrammer.
Les også

Vil lokke EU til Andøya

Luksusfelle

Eide tror for sin del at kuttene kan bli mye større. Derfor utfordrer han nå regjeringen til å komme på banen med tiltak.

Selv ser han for seg en pakke med Enova-støtte, tilrettelegging ved havnene, utbygging av ladestasjoner og hjelp til båtindustrien.

Eide innrømmer likevel at tiltakene må tilpasses nøye. Begynner staten å kaste penger etter dyre elbåter, kan det fort bli seende ut som en håndsrekning til de rikeste.

– Jeg ser den. Men samtidig er det ikke sånn at det bare er eliten i Norge som har småbåt, understreker han.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård ved jernbanebrua Randklev bru ved Ringebu som falt ned under flommen etter uværet Hans.
Les også

640 millioner mer til riksveier

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.