SAMFERDSEL

Annenhver bil i Paris har fått kjøreforbud

Smogpanikk i den franske hovedstaden.

Triumfbuen var ett av trafikknutepunktene i Paris hvor politiet mandag stoppet biler med nummerskilt som slutter på partall.
Triumfbuen var ett av trafikknutepunktene i Paris hvor politiet mandag stoppet biler med nummerskilt som slutter på partall. Bilde: Reuters/NTB scanpix
17. mars 2014 - 13:39

Alle biler med nummerskilt som slutter på partall, ble mandag bannlyst fra veiene i den franske hovedstaden.

Forelegg

Om lag 700 politifolk ble utplassert ved i alt 60 veisperringer i byen for å håndheve forbudet, og tusener av forelegg på 22 euro, i overkant av 180 kroner, hver ble delt ut til miljøsyndere som brøt regelverket.

Elbiler, hybridbiler, drosjer, ambulanser, kjøreskolebiler, kjølebiler og biler med minst tre passasjerer ble unntatt for forbudet.

Forbudet kan bli forlenget til også å gjelde tirsdag, da med kjørenekt for biler med oddetall til slutt på nummerskiltet.

Krisenivå

De akutte tiltakene kommer som en konsekvens av at luftforurensningen i Paris i fem dager i strekk har ligget over tillatt nivå.

Det statlige togselskapet SNCF kunne mandag morgen melde om stor trengsel på bytogene som følge av kjøreforbudet.

Les også:

Opplever årlig dobling i elsykkelsalget

I dag startet arbeidet for bedre kollektivtilbud i hovedstaden

Økte fartsgrenser skal gi tryggere veier  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.