BLOG

Android-Firefox er kun uker unna

Vi har ventet lenge - veldig lenge - på en fungerende mobilversjon av Firefox.

23. aug. 2010 - 16:42

De fleste nye berøringsskjermtelefoner har heldigvis gode og brukervennlige nettlesere, som utviklingen har gått mer og mer i samme retning som sine storebrødre for PC. I løpet av de neste ukene ser det ut til at vi får en ny, og veldig velkommen aktør på denne fronten: Mozilla Fennec 2.

Den aller første versjonen av Fennec kunne kun installeres på telefoner med Nokias Maemo-plattform, som har hatt en ganske smal brukergruppe. I Fennec 2 er det lagt til støtte for Android, i tillegg til Nokia og Intels kommende Meego-plattform.

Fennec-utgaven som nå er på vei er en såkalt alpha-versjon, som kort fortalt er stadiet før beta. Den helt ferdige versjonen ligger nok derfor et stykke frem i tid. Funksjonslisten ser uansett ut som den er verdt å vente på, så har du muligheten, oppfordrer vi til å ta i bruk alpha-utgaven når den kommer, og rapportere inn erfaringene dine til Mozilla.

Her er noen av godbitene i Fennec 2:

  • Rendring av sider og kjøring av JavaScript deles opp som selvstendige prosesser. Du har kanskje merket deg at funksjonsknapper, tekstfelt og andre elementer i mobilnettleseren din "henger" mens du laster nettsider. Denne metoden (som er kjent som e10s) skal gjøre slutt på dette problemet.
  • Synkronisering med Firefox: Få samme paneler, bokmerker og historikk som på PCen
  • Find in page-funksjon: På nettsteder med mye tekst kan det være veldig greit å skrive inn stikkordet du leter etter, og komme rett til poenget.
  • Deling av linker: Du kan dele lenker med Twitter og Facebook direkte fra nettleseren.
  • Multitouch: Stryk fingrene i forskjellige mønstre over skjermen for å zoome, bla mellom sider eller gå til bunn/topp av siden du befinner deg på. 
  • Støtte for addons

Mer om Fennec 2 kan du lese hos Planet Firefox Mobile

via Digi.no

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.