KARRIERE

Andelen nyutnevnte kvinnelige professorer går ned

Ny tilstandsrapport.

Stor nedgang i utnevning av kvinnelige professorer.
Stor nedgang i utnevning av kvinnelige professorer. Bilde: Colourbox
11. aug. 2014 - 16:33

 

Andelen kvinner blant nyutnevnte professorer går nedover, viser nye tall. I 2012 var andelen 36 prosent, mens den i fjor gikk ned til 33 prosent.

Ved statlige høyskoler var nedgangen enda større. Her gikk kvinneandelen ned fra 39 prosent i 2012 til 30 prosent i fjor. Det viser tall fra Tilstandsrapport i høyere utdanning 2014, skriver nettavisen Khrono.no

Av alle professorer i Norge er andelen kvinner nå på 25 prosent, etter å ha økt med cirka 1 prosentpoeng hvert år siden 2004. Dersom andelen fortsetter å øke i samme tempo, vil målet om andelen kvinnelige professorer på 40 prosent nås i 2028.

Les også: Hun er en av USAs mektigste oljekvinner

Overraskende

Til sammenligning nådde andelen kvinner blant førsteamanuensene i Norge 40 prosent i 2012. De fleste professorer rekrutteres blant disse.

Leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad er overrasket over nedgangen i kvinneandel blant nyutnevnte professorer.

– Dersom kvinneandelen ikke viser ytterligere fremgang i 2014, vil institusjonene måtte vurdere om det er nødvendig med ytterligere tiltak for å legge til rette for at flere kvinner kvalifiserer seg, sier Aaslestad.

Les også:

En av to ledere i Kina er kvinner

Få teknologikvinner blant arbeidsinnvandrerne

Rekordmange kvinner vil bli sivilingeniører  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.