ENERGI

Aker vurderer å etablere hydrogenselskap

Aktuelt å satse på både grønn og blå hydrogen. 

Aker-sjef Øyvind Eriksen ser på muligheter for å bygge anlegg for produksjon og lagring av hydrogen.
Aker-sjef Øyvind Eriksen ser på muligheter for å bygge anlegg for produksjon og lagring av hydrogen. Foto: Terje Pedersen/NTB
6. nov. 2020 - 07:13

Kjell Inge Røkkes Aker ser på muligheter for å bygge anlegg for produksjon og lagring av hydrogen.

Aker-sjef Øyvind Eriksen bekrefter overfor Dagens Næringsliv at de vurderer å etablere et hydrogenselskap, enten alene eller med partnere, men sier ingen beslutning er tatt.

– Men vi vurderer samarbeid med etablerte hydrogenaktører. Vi har dyktige ingeniører, design- og byggekompetanse og investeringskapasitet i Aker og porteføljeselskapene, sier han.

Eriksen forklarer at både ren hydrogen (grønn hydrogen) og hydrogen som er produsert fra naturgass, men med karbonfangst- og lagring (blå hydrogen) er aktuelt.

– Det er ren hydrogen som har et kraftig voksende marked. Grønn hydrogen er åpenbart ren. Blå hydrogen, som har effektiv karbonfangstteknologi knyttet til seg, er også en del av markedet som er relevant for oss. Aker Carbon Capture har allerede en kommersiell og velfungerende teknologi innenfor karbonfangst, sier Eriksen.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.