AF GRUPPEN

AF Gruppen hadde 26 prosent vekst og gode marginer i 3. kvartal 2020

Etter et svakt første halvår er lønnsomheten tilbake. 

Borrigg og graver på strekningen E39 Kristiansand vest-Mandal øst.
Borrigg og graver på strekningen E39 Kristiansand vest-Mandal øst. Foto: Heine Robstad/AF Gruppen
13. nov. 2020 - 08:20

AF Gruppen leverer et godt resultat for 3. kvartal 2020. Omsetningen økte med 26 prosent til 6,36 milliarder kroner i kvartalet og resultat før skatt økte med ni prosent til 368 millioner.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Konsernets omsetning var altså på 6,36 milliarder kroner i 3. kvartal (5,07 milliarder i samme periode i fjor) og på 19,54 milliarder kroner hittil i år. Det tilsvarer en vekst på henholdsvis 26 prosent og 21 prosent sammenlignet med tilsvarende perioder i fjor.

Resultat før skatt ble 368 millioner kroner (339) i 3. kvartal og 833 millioner (929) hittil i år. Det innebærer en resultatmargin på 5,8 prosent (6,7 prosent) i 3. kvartal og 4,3 prosent (5,8 prosent) hittil i år.

Samlet ordrereserve var 31,27 milliarder (23,00) ved utgangen av kvartalet.

– Etter et svakt første halvår er vi tilbake på et lønnsomhetsnivå der vi bør ligge. Covid-19 og tilhørende smitteverntiltak har påvirket markedet og rammebetingelsene for prosjektdrift. På tross av dette har enhetene klart å opprettholde produksjonen og vi er derfor godt fornøyde med resultatet for kvartalet. Lønnsomhetspotensialet i pågående prosjekter er godt og vi har en sunn ordrereserve, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen i meldingen.

Torsdag satte Vestre og EU-kommissær Maros Sefcovic sine navnetrekk under industriavtalen, som er den første innunder Grønn allianse som Norge og EU inngikk i fjor vår.
Les også

Inngår industripartnerskap: – Vinn-vinn

AF Anlegg leverer godt resultat

AF Anlegg leverer et godt resultat i perioden, selv med moderat aktivitetsnivå. Veiprosjektet E39 Kristiansand vest–Mandal øst har solid fremdrift, og produksjonen i storprosjektet Bergtunnlar Lovö i Stockholm startet i slutten av kvartalet. Samhandlingsfasen for regulering, prosjektering og bygging av ny E6 Roterud–Storhove pågår. Forventet byggestart er i 2. halvår 2021. Målselv Maskin Transport fortsetter å levere svært gode resultater.

Betonmast ble en del av AF Gruppen 31. oktober 2019. Virksomhetsområdet leverer relativt svake resultater, men lønnsomheten er noe stigende. Det er stor variasjon i resultatene til de ulike enhetene i Norge, hvor Betonmast Romerike utmerker seg med sterke resultater, og Betonmast Oslo, Betonmast Buskerud-Vestfold og Betonmast Østfold leverer gode resultater. Virksomheten i Sverige har god aktivitet og leverer tiltakende lønnsomhet.

AF Decom har god lønnsomhet, både innen riving og gjenvinning ved AFs miljøparker. Miljøparkene har gjenvunnet til sammen 394.323 (265.247) tonn masse hittil i år, og realisert gjenvinningsgrad av forurenset masse er 86 prosent.

Fallet i sjømateksporten var størst i mars da den falt med 14 prosent fra i fjor.
Les også

Milliardnedgang for sjømateksporten

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.