E6 LILLEHAMMER-ØYER

AF Gruppen er klar til å starte med ny E6 for Nye Veier

Nye Veier og AF Gruppen signerte i dag kontrakten for bygging av ny E6 fra Lillehammer til Øyer.

Kristian Nilsplass, prosjektleder i AF Gruppen og prosjektsjef Steinar Fretheim i Nye Veier er klare til å starte bygging av ny E6 mellom Lillehammer og Øyer i Innlandet.
Kristian Nilsplass, prosjektleder i AF Gruppen og prosjektsjef Steinar Fretheim i Nye Veier er klare til å starte bygging av ny E6 mellom Lillehammer og Øyer i Innlandet. Foto: Nye Veier
14. aug. 2023 - 14:28

Det skriver Nye Veier i en pressemelding.

I april ble AF Gruppen med Norconsult som rådgiver tildelt kontrakten på det første steget av byggingen. Siden april har de sammen med Nye Veier gjort forbedringer av prosjektet, og gjennomført de nødvendige forberedelsene før start på anleggsarbeidet.

– Vi er naturlig nok veldig fornøyde med tildelingen av kontrakten, og nå kan vi komme i gang med arbeidene. AF Gruppen, Norconsult og vi har de siste månedene jobbet sammen med å forbedre prosjektet. Vi har gjort forbedringer, som vil redusere avtrykket fra byggingen, og utslippene av klimagasser reduseres ytterligere. En viktig del av jobben har vært å sikre de nødvendige tillatelsene til å gjennomføre anleggsarbeidene, sier adm. dir. Anette Aanesland i Nye Veier i meldingen.

Kontraktsarbeidet omfatter en totalentreprise på prosjektering, bygging og garantiansvar for ny E6 mellom Storhove i Lillehammer kommune og Øyer i Øyer kommune. Det er forventet at arbeidet vil starte i løpet av kort tid. Veien skal stå ferdig innen utgangen av 2026.

Dagens E6 tilbake til natur og landbruk

Over fire kilometer av dagens E6 skal graves opp når den nye står ferdig om noen år. Der dagens E6 går blir det natur og landbruk for fremtidens generasjoner.

– Med å fjerne dagens E6 har vi redusert det fysiske avtrykket av prosjektet betydelig. Dette er en løsning som er mer bærekraftig enn tidligere. I tillegg har vi klart å redusere utslippene av klimagasser i byggingen av ny E6 mellom Lillehammer og Øyer, sier Aanesland.

Vis mer
Dagens Oslofjordtunnel mellom Asker og Frogn i Akershus er stengt ti prosent av tiden.
Les også

En av Norges mest brannfarlige tunneler blir sikrere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.