T2

Acer lanserer tablet

Acer tør tydeligvis ikke velge, og lanserer både 7- og 10-tommers brett med både Android og Windows. I tillegg kommer en ny smarttelefon.
Acer tør tydeligvis ikke velge, og lanserer både 7- og 10-tommers brett med både Android og Windows. I tillegg kommer en ny smarttelefon. Bilde: Acer
Stein Jarle Olsen
24. nov. 2010 - 13:03

Acer hadde i går en stor pressekonferanse i New York, hvor de lanserte en rekke nye produkter og konsepter.

Brett

Mest interessant i dagens nettbrett-orienterte marked var kanskje de tre brettene til Acer, som foreløpig ikke har fått noen navn, men bare kalles “7 inch Android Tablet”, “10,1 inch Android tablet” og “10,1 inch Windows Tablet”.

Spesifikasjonene er litt vage fra Acers side, men alle brettene ser ut til å ha kapasitive skjermer med oppløsning på 1280 x 800, i motsetning til for eksempel Creatives ZiiO, som kommer med resistiv skjerm. Oppløsningen er også høyere enn både iPad og Samsung Galaxy Tabs skjermer.

Acer-brettene er bygget i aluminium, alle har 3G-muligheter og en eller annen form for kamera. Her ser 10-tommer-varianten av Android-brettet ut til å være best spesifisert, med et 4 megapikslers kamera bak og et “HD”-kamera foran.

TEST: iPad

Her er Creatives brett

SOLID: Acer-brettene har aluminiumsramme.
SOLID: Acer-brettene har aluminiumsramme.

Flash

Android-brettene får dessuten dobbeltkjerneprosessorer fra Qualcomm på 1,2 GHz og full støtte for Flash 10.1. Det største Android-brettet hevdes også å gi en stor spillopplevelse, grunnet et 10-punkts multitouchsystem og gyrosensor. HDMI-utgang vil gi enkel tilkobling til for eksempel TV.

Windows-brettet får på sin side to 1,3-megapikselkameraer, og vil kjøre på “nestegenerasjons AMD-plattform.” Det vil også leveres med dockingstasjon med tastatur og flere tilkoblingsmuligheter, slik at brettet i grunn kan brukes som en vanlig bærbar PC.

Android-brettene skal være klare for markedet i april, mens Windows-brettet er i salg allerede i februar. Ingen priser er foreløpig offentliggjort.

TEST: Samsung Galaxy Tab

250 forbedringer til Samsungs flaggskip

FLEKSIBEL: Windows-brettet er i bunn og grunn en bærbar PC med avtagbar touchskjerm.
FLEKSIBEL: Windows-brettet er i bunn og grunn en bærbar PC med avtagbar touchskjerm.

Smarttelefon

Acer lanserte også en hybridtelefon de mener er 100 prosent smarttelefon, 100 prosent tablet. Den får 4,8-tommers ultrabred LED-baklyst skjerm med 21:9-format og en oppløsning på 1024 x 480 piksler.

Acer-telefonen får også to kameraer, et 8 megapikslers kamera med LED-blitz bak og et 2 megapikslers frontkamera for videosamtaler.

Operativsystemet er Android, og telefonen kommer med Flash-støtte og HDMI-utgang.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Prosessoren er en Snapdragon på 1 GHz, og telefonen har også 6-aksers bevegelsessensor som skal gi store muligheter for spill.

Også hybrid-brettet lanseres i april, til en foreløpig ukjent pris. Det er foreløpig ikke planlagt lansert i Norden.

TEST: Acer Aspire TimelineX 3820TG

HYBRID: "100 prosent telefon, 100 prosent tablet"? Gjenstår å se.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.