ARBEIDSLIV

8 tips til arbeidshøsten for deg på hjemmekontor

Motbakkeløpet er i gang.

Rådgiver Synne Langeland i Sopra Steria.
Rådgiver Synne Langeland i Sopra Steria.
Av rådgiver Synne Langeland i Sopra Steria.
7. okt. 2020 - 05:02

Hverdagen er her igjen. Vi hadde håpet å være tilbake til normalen, men fremdeles sitter vi på hjemmekontor. Her er 8 tips for å holde motivasjonen oppe gjennom arbeidshøsten, for deg som begynner å bli litt lei.

Er du som meg, som kjente at rullegardinet gikk ned, og den sommerfriske lufta i ballongen minket for hvert minutt under pressekonferansen til regjeringen 7. august? Når regjeringen strammet inn med tiltak, som enda ikke har sluppet opp – tvert om? Som hadde holdt ut frem til sommerferien stod for tur, i håp om at til høsten – ja da blir det andre boller, tilbake til normal kontorhverdag og gjensynsglede med kollegiet? Nå fortsetter vi i stor grad slik som i juni med hjemmekontor.

Hvordan kan vi holde motivasjonen oppe? Sammen og hver og en av oss?

  1. Snakk åpent og ærlig om hvordan du har det. Våg å si ifra til både lederen din og kolleger dersom du er lei, demotivert og motløs av hjemmekontortilværelsen. Slike tanker kan streife oss alle fra tid til annen.
  2. Ta initiativ til noe gøy og positivt for kollegiet. Hva med å invitere til digital fredagsvaffel, lage bingo til avdelingen, eller sende en hyggelig hilsen med levering på morgenkvisten til dem?
  3. Oppmuntre noen. Kanskje er det flere enn deg som ville satt pris på deling av ei morsom tegneserie-stripe, bilde eller en festlig nyhetssak?
  4. Få det fint. Gjør de oppgraderingene på hjemmekontoret som du tenkte på før sommeren. Selv om kjøkkenbordet og sofaen har fått en sommerferie fra kontorkroppen din er det ikke sikkert at de gjør deg en bedre tjeneste dette halvåret. Og ettersom denne tilværelsen ser ut til å vare ei stund – hvorfor ikke skape det mer trivelig med penselstrøk, potteplante og pen pult?
  5. Takk! Hæ? Ja, tenk på det du kan være takknemlig for og som du tar som en selvfølge; En jobb å gå til, kollegaer, tilliten fra kunden, støttende kjæreste, friske barn, at du bor i Norge… lag din egen takknemlighetsliste.
  6. Lag deg gode lunsjer! Det er kanskje for ambisiøst å konkurrere med kantina, men la lunsjen være et måltid du ser frem til og som nytes borte fra skjermene.
  7. Gå tur! En spasertur for å få kropp og hode i gang om morgenen og kjenne at man tar del i massebevegelsen «vi som er på vei til jobb», kan gjøre underverker. Unn deg gjerne en god kopp kaffe på veien.
  8. Skaff deg noe å se frem til. Hva med å lære seg noe nytt på jobben? Eller ta ei helg på hytta, en god kinofilm eller et smakfullt måltid på den nye restauranten i nabolaget?
  9. Som jeg sier til meg selv: Stå på og hold ut. Du og jeg, vi kommer sammen gjennom dette. Som vi sier på jobben: Går vi sammen, når vi lenger.

 

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.