VANN OG AVLØP

5.000 bedt om å koke vannet etter bakteriefunn

OPPDATERT: 5.000 husstander i Hurum i Buskerud som får vann fra Sandungen vannverk, fikk torsdag kokevarsel etter at det ble funnet E.coli-bakterier i en rutineprøve. Kontrollprøven var negativ.

– Vi tar jevnlig rutineprøver, og da vi oppdaget at det var litt bakterier i vannet, tok vi nye og sendte til analyse, sier kommunikasjonssjef Siw Anett Stråle Enerud i Viva IKS.
– Vi tar jevnlig rutineprøver, og da vi oppdaget at det var litt bakterier i vannet, tok vi nye og sendte til analyse, sier kommunikasjonssjef Siw Anett Stråle Enerud i Viva IKS. Foto: NIAID
13. juni 2019 - 22:09

Innbyggere i Sætre, Holmsbu, Rødtangen og Klokkarstua fikk tilsendt SMS-varsel om å koke vannet etter bakteriefunn ved Sandungen vannverk torsdag ettermiddag.

– Vi tar jevnlig rutineprøver, og da vi oppdaget at det var litt bakterier i vannet, tok vi nye og sendte til analyse, sier kommunikasjonssjef Siw Anett Stråle Enerud i Viva IKS, til VG.

Til Drammens Tidende opplyser kommunikasjonssjefen at prøvene har gitt utslag på E.coli-bakterier.

Om lag 5.000 husstander i området Holmsbru, Rødtangen, Klokkarstua og Sætre får vann fra Sandungen vannverk.

Ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie, sier til Drammens Tidende at de tar situasjonen på største alvor.

– Det blir ekstra ille når dette som skjer på Askøy på Vestlandet, skjer samtidig. Derfor er det greit at vi tar alle forholdsregler. Helseavdelingen hos oss har fått ekstra beskjed, og blant annet sykehjemmene er oppmerksomme på at det er funnet et avvik i en vannprøve, forteller Bratlie.

– Nye prøver er tatt og sendt til laboratorium for analyse, og vi venter svar i morgen. Nytt varsel på SMS vil komme så fort vi får svar på vannanalysen, skriver Viva IKS (Vestviken interkommunale vei, vann og avløpsselskapet) på sine hjemmesider.

Den siste uka har rundt 2.000 personer har trolig blitt syke av drikkevannet på Askøy. Totalt har 49 voksne og 15 barn vært innlagt som følge av sykdomsutbruddet i øykommunen i Hordaland.

Fredag: Ingen bakterier i kontrollprøven

Fredag ettermiddag kom melding om at vannprøvene viste ingen bakterier, og påbudet om å koke vannet ble dermed opphevet.

– Vannprøvene fra Sandungen kommunale vannverk i Hurum påviser ingen bakterier, opplyser Siw Anett Stråle Enerud i Viva IKS til Drammens Tidende.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.