IT

4 av 5 vet ikke hva dette ordet betyr

Hvor mange teknologibegreper klarer du?

Pyrolose var ordet færrest visste hva betydde i en undersøkelse gjort av Elkjøp. Finn ut hva det er nede i artikkelen.
Pyrolose var ordet færrest visste hva betydde i en undersøkelse gjort av Elkjøp. Finn ut hva det er nede i artikkelen. Bilde: Erlend Tangeraas Lygre
21. okt. 2014 - 09:34

Det er ikke alltid like enkelt å henge med i det teknologiske som skjer rundt oss. Nye teknologier kommer stadig på banen, og andre ganger benyttes ulike navn på det samme av forskjellige aktører.

Hele 41 prosent av de spurte i en undersøkelse gjort av Yougov for Elkjøp svarte at teknologien har blitt så komplisert at det har blitt vanskelig å henge med.

Kvinnene ligger bak mennene når det gjelder å forstå ulike tekniske uttrykk. På spørsmål om hva en PVR er, visste ikke 46 prosent av de spurte mennene hva dette var. For kvinnene var tallet 76 prosent.

Les også: 10 triks for bedre wifi hjemme

Hvor mange klarer du?

Alt i alt må teknologiformidlere bli bedre til å forklare uttrykkene som blir brukt, mener språkforsker Finn-Erik Vinje.

I Teknisk Ukeblad skryter vi ofte av leserne, som vi antar har en over gjennomsnittlig høy teknisk forståelse. Likevel vil vi sette dere på prøve med den opprinnelige spørreundersøkelsen.

Under ser du en grafikk med åtte fagtermer. Se hvor mange du klarer, og fyll inn antall riktige svar i spørreskjemaet nederst i saken.

Les også:

Hjulet gjør sykkelen elektrisk og snakker med telefonen

Så god er Apples gigant

Slik gjorde vi en gammel iPhone 4 dobbelt så rask  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.