25 American Airlines-flyvninger forsinket etter Ipad-krøll

Fikk ikke opp flyveplanen.

25 American Airlines-flyvninger forsinket etter Ipad-krøll
American Airlines var tidlig ute med å bytte ut de papirbaserte flyveplanene. Det fikk de svi for tirsdag kveld. Bilde: Colourbox

Nærmere 25 American Airlines-flyvninger skal ha blitt forsinket, da en app på Ipad-ene til pilotene krasjet.

Applikasjonen inneholder flyveplanen, som de er avhengige av å ha tilgjengelig om bord på flyet, og dermed kunne ingen av flyene som fikk problemer ta av, skriver Recode.net.

Timelapse: Slik har Widerøe gjort 16 gamle fly «nye»

Software-problemer

Det var i går kveld, amerikansk tid, at flyselskapet fikk problemer med programvare som inneholder all informasjon pilotene trenger for å planlegge en flyving.

I noen tilfeller klarte pilotene å løse problemet i løpet av boardingen. Andre igjen ble nødt til å snu flyet rundt og returnere til gaten, slik at de kunne koble seg til tradløst internett for å fikse problemer, sier en talsperson for American Airlines til nettstedet.

Hva som har forårsaket feilen er ikke kjent, men ifølge The Verge uttalte flyselskapet at problemet var lokalisert og at de jobbet med å løse det.

Les også: Her lander verdens største fly på Gardermoen

Fra papir til Ipad

Det er omkring to år siden American Airlines, som første amerikanske flyselskap, byttet ut tunge papirbunker med informasjon om flyvningene, med nettbrettapplikasjonen, skriver Engadget.com.

Det skal ha spart selskapet for nesten 16 kilo papir på hver flyvning, i tillegg til å spare pilotene for alt arbeidet som kreves for å oppdatere informasjonen.

Les også: Snart skal det pussige Airbus-flyet feires