INDUSTRI

150 tonns kabelleggingssystem, karusell under dekk og 400 tonns hovedkran

Deep Ocean skal chartre dette fartøyet i fem og et halvt år fra 2016.
Deep Ocean skal chartre dette fartøyet i fem og et halvt år fra 2016. Bilde: Deep ocean
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
24. okt. 2013 - 15:24

Deep Ocean AS har inngått en fem og et halvt år lang charteravtale for et nytt installasjonsfartøy, med oppstart i mars 2016.

– Fartøyet blir en nøkkel i styrkingen og utvidelsen av DeepOcean sitt eksisterende tjenestetilbud innenfor Surf-segmentet (Subsea Umbilicals, Risers og Flowlines) i et utvidet Nordsjø-område, skriver Deep Ocean i en melding.

Stor selvtillit

Det er Østensjø rederi som skal eie fartøyet, og Kleven verft som har fått ordren. Skipet skal leveres fra verftet i 2016, etter planen.

−Når vi nå ekspanderer inn i Surf-segmentet som en ledende leverandør, så gjør vi dette med stor selvtillit, sier Mads Bårdsen, president i Deep Ocean.

Ifølge presidenten har Deep Ocean en etablert erfaring som leverandør av subsea installasjonsprosjekter fra før, inkludert installasjon av strukturer, kabler, umbilical og fleksible risere.

– Tilføyelsen av Surf-installasjonsfartøyet gir oss muligheten til å betjene våre kunder som en hovedleverandør, samt at vi kan oppnå en kommersiell gevinst ved å kunne kople større deler av vårt tjenestespekter sammen til én helhetlig løsning. Vi ser en trend mot at større og mer komplekse produksjonsanlegg blir installert på havbunnen, og et økende antall tilknytninger og utskiftings- og oppgraderingsprosjekter på en aldrende undervannsinfrastruktur. Dette krever større fartøy, og jeg tror timingen fra vår side er riktig, sier Bårdsen.

Les også: Subsea 7 med milliardkontrakt i Brasil

2300 kvadrat

Det nye fartøyet vil eies av Østensjø Rederi og er et SALT 304-design. Ifølge Østensjø har kontrakten en verdi på 1,4 milliarder kroner.

Fartøyet blir 149,8 meter langt, 27 meter bredt, med et dekksareal på 2.300 kvadratmeter.

– Fartøyet er spesielt utviklet og utstyrt for å betjene markedet i Nordsjøen og nærliggende områder, og leveres med det miljøvennlige fremdriftskontrollsystemet Siemens BlueDrive +C og DP3 posisjoneringssystem, skriver Deep Ocean i sin melding.

Installasjonsutstyret inkluderer et 150 tonn vertikalt kabelleggesystem (VLS), en 3000 tonn karusell under dekk og en aktiv hiv-kompensert (AHC) 400 tonns hovedkran med utvidet løfteradius og som vil kunne løfte 600 tonn i dobbelt fall.

– Totalt 140 personer vil kunne innkvarteres om bord, ifølge Deep Ocean.

450 nye medarbeidere

Selskapet opplyser for øvrig at de har hatt stor ekspandering innen Surf-segmentet i løpet av de siste seks månedene, både i Storbritannia og Norge.

– Vi har nylig åpnet nytt kontor i Westhill, Aberdeen, og fremtidige Surf-prosjekter vil administreres fra kontorene i Norge og i Aberdeen. I løpet av de to siste årene har vi ansatt 450 nye medarbeidere, og vi har oppgradert både eide og innleide fartøy, samt økt vårt utstyrssortiment til å romme 33 ROVer og 17 trenchere. Parallelt har vi evnet å generere solide inntekter til selskapet og opprettholdt en sterk balanse i regnskapet, sier Bart Heijermans, administrerende direktør i moderselskapet Deep Ocean Group Holding BV.

– Vi opererer i dag 11 skip i hjemmemarkedet Nordsjøen. Dette nyeste tilskuddet av Surf-fartøy styrker Deep Ocean som neste generasjons hovedleverandør av IMR- og undervannsinstallasjoner i Nordsjøen, sier han.

Les også:

Den «leser» bølger og har en toppfart på over 40 knop

Håper at denne roboten kan flytte inn på havbunnen

Statoil bruker fjernstyrte helikoptre for å inspisere fakler  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.