T2

11 gadgets du «må» ha til påsketuren

Disse får deg helskinnet gjennom påsken.

Snofling er noe så originalt som en kastearm for snøballer. Da slipper du til og med å bli kald på hendene.
Snofling er noe så originalt som en kastearm for snøballer. Da slipper du til og med å bli kald på hendene. Bilde: Snofling
31. mars 2015 - 19:53

Etter noen lange vintermåneder er det endelig påskeferie og tid for å slappe av. For noen innebærer dette ti lange dager i sofaen med Netflix på skjermen, mens andre stapper familiebilen full av ski, klær og skrikende unger før de setter opp mot fjellheimen.

Hvis du er av typen som trenger litt ekstra motivasjon for å forlate hjemmet, kan det være greit å ha noe å glede seg litt ekstra til.

Derfor har vi samlet opp et knippe nyttige gadgets som får deg helskinnet gjennom påsken:

Ladegryte

Det finnes en rekke måter å lade mobilen på uten stikkontakt i nærheten. Den ene måten er å ta med strømmen til fjells ved hjelp av batteripakker. Sliter du med å velge en? Ta en kikk på denne: Slik velger du riktig batteripakke.

Men du kan også produsere strømmen selv på fjellet. Vi har allerede omtalt bærbare vannkraftverk, lading ved hjelp av lightergass, lading med brenselceller og lading ved hjelp av varme fra bålet.

En annen løsning som har høstet gode omtaler er å genere strøm ved hjelp av varmeenergi fra gryta under matlaging på tur.

Powerpot tar utstyr du allerede trenger, og gir det ladefunksjonalitet ved hjelp av termoelektrisitet. Kort fortalt utnytter ladegryta temperaturforskjellen mellom bunnen og toppen av kasserollen for å generere elektrisitet.

Dette gjør snøsmelting til en av de mest effektive måtene å produsere strøm på. Du kan lese mer om hvordan dette virker her.

Gryta veier i overkant av en halv kilo, som kan sammenliges med en vanlig gryte i primussett. Den lader opp en stor smarttelefon på mellom to og tre timer, sammenlignbart med ladestrømmen man får fra en PC med USB 2.0-grensesnitt.

TEST: Samsung Galaxy S6 Edge: En av de flotteste mobilene vi har testet

Hengekøye-stol-telt

Det kan være hardt å ligge på bakken, så hvorfor ikke dingle i løse luften?

Tur-hengekøyen med nedbørsbeskyttelse og mygnetting kommer snart på markedet fra norske Amok, og har allerede gått sin seiersgang på messer og i medier i USA.

Hengekøyer er langt fra noe nytt, men komforten og funksjonaliteten i denne skal være noe helt for seg selv. Se hvordan den fungerer i videoen under.

Les også: På størrelse med en minnepinne: Microsoft viser frem knøttliten PC

Alt-i-ett-lykt

Ingen liker å drasse på mange dingser på en gang - spesielt ikke når de skal bæres i sekken på langtur.

Dette problemet har menneskene bak et nytt Kickstarter-prosjekt, Fogo, bestemt seg for å gjøre noe med.

Fogo er først og fremst en lommelykt. På sin høyeste innstilling lyser LED-pæren opp stien foran deg med 1000 lumen.

I tillegg til å være en lykt, trår den også inn i rollen som skritteller, GPS-mottaker, sykkelcomputer, kompass og gir reservestrøm for mobilen.

Tyverialarm til skiene

For mange går påsketuren til skibakkene, og hva er vel verre enn å få det dyrekjøpt ski- og snowboardutstyr frastjålet mens du spiser pommes frites i pausen?

Alpinehawk er en liten dings som festes til skiutstyret. Den er utstyrt med et gyroskop som utløser uling dersom skiene beveges etter at alarmen er aktivert. I tillegg får du en melding på mobilen.

Hvis du skulle miste en ski i bakken, kan alarmen aktiveres gjennom en smarttelefon, og du kan finne utstyret igjen ved å følge ulingen.

Les også: Hvis du synes sykkelhjelmen din tar for mye plass, sjekk denne

Gjør telefonen til et actionkamera

Et godt deksel kan gjøre underverker for levetiden på telefonen din, men de kan også by på ekstra funksjonalitet. Vi har tidligere omtalt dekselet som gir telefonen din IR-funksjonalitet, men du kan også få deksler som er nyttige på tur.

Hitcase er et godt eksempel på dette. Den utstyrer telefonen med et støt- og vannsikkert deksel, festeanordning og et vidvinkelkamera. I sum gjør dette Iphonen din (det lages dessverre ikke til andre modeller) til et fullverdig action-kamera.

Fordelen med dekselet er at du slipper å gå til innkjøp av dyrere dedikerte kamera, som Gopro og HTC re. Ulempen er at du begrenses av Iphones magre batterilevetid og i enkelte tilfeller lagringsplass.

Les også: Denne «må» du ha til den nye Macbooken. Og den koster skjorta

Snofling

Dreiemoment = kraft * arm. Det kan være vanskelig å gjøre noe med kraften når man kaster en snøball av gårde, men armen kan man alltids forlenge.

Det har skaperne bak Snofling forstått. Med denne kastearmen for snøballer slipper du også å bli kald på hendene.

Leatherman Hail

Denne gadgeten er fin å ha for brettkjørere. Leatherman Hail lar deg justere de vanligste typene skruer og muttere på snowboard, og kan i tillegg brukes som skrape og til å surre ørepluggene rundt.

For å nevne noe. Den kan enten fås som et eget verktøy, eller med et Style-verktøy som får plass på innsiden.

Produsenten lager også spesialverktøy for skøyter, surfing og rullebrett - ta en kikk på utvalget her.

TEST: Dell XPS 13: Er det den aller beste ultraportable?

Der Ziesel

Hva er vel påsken uten en belterullestol? I disse tider møter man på all slags terreng, fra bar bakke til slaps, is og gjørme. Tyske Der Ziesel kan angivelig ta seg frem overalt.

Hvert belte har en avgitt effekt på 4,4 kilowatt, med en maxytelse på 18 kilowatt totalt for begge beltene. Den er drevet av batterier med en kapasitet på 10,8 kilowattimer. Toppfarten er på 35 kilometer i timen, og den skal tåle 60 grader helling i alle retninger uten å tippe over. Doningen styres av en joystick på armlenene. Se video under.

Les også:

Nettbrett eller telefon? Velg selv

Styret på denne smartsykkelen vibrerer når biler nærmer seg

Denne bærbare laderen kan lades opp på tre sekunder  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.