T2

Test: Samsung Galaxy S6 Edge

En av de flotteste mobilene vi har testet

TEST: Samsung Galaxy S6 Edge.

29. mars 2015 - 09:38
Vis mer

Det er snart en måned siden vi første gang så Samsung Galaxy S6 Edge under Mobile World Congress.

Ryktene som gikk på forhånd viste seg å være ganske så presise, og selv om vi nærmest visste at det ville komme en Edge-variant av årets flaggskip var vi ikke helt forberedt på hvor bra den skulle se ut.

For selv om undertegnede har hatt en stund på å fordøye førsteinntrykket, så den vel så lekker ut da testeksemplaret dukket opp tidligere denne uken.

Les også: Slik er de nye Galaxy S6-modellene

Skjermen buer ned mot sidene av telefonen.
Skjermen buer ned mot sidene av telefonen.

Design

Designen er distinkt, men ikke sær. Materialvalgene er gjennomførte. Telefonen er god å ta på.

Det er kanskje meningsløst å snakke om «eksklusive materialer» all den tid vi her snakker om et produkt som skal masseproduseres i millioner av eksemplarer, men Samsung har i alle fall ikke spart på godsakene.

Borte er den idéfattige eimen av fjorårets Galaxy S5. I stedet har telefonen fått en aluminiumsramme med myke linjer, glass som faller ned mot sidene, og dessuten bakdeksel i glass. Glasset er tonet i forskjellige farger, og har et fint fargespill i forskjellig lys.

Samsung har benyttet siste utgave av Cornings patenterte Gorilla Glass, som skal være sterkere enn forrige variant. Vi har ikke våget oss på noen dropptester. Sonys lekre Xperia-telefoner i glass har lært oss at det kan være lurt å være forsiktig. Vi har knust tre stykker på ganske kort tid.

Om glasset i de nye Galaxy S6-modellene sprekker lett antar vi at det blir støy i sosiale medier.

Samsung Galaxy S6 Edge er laget i glass og metall.
Samsung Galaxy S6 Edge er laget i glass og metall. Marius Valle
Plast finnes for øvrig fortsatt. Både hjemtasten og pulsmåleren er i plast som lar seg ripe opp.

Formen på Galaxy S6 Edge, med skjermen som kurver mot sidene bidrar til å gi et inntrykk av at telefonen er nesten umulig tynn. Dette er en illusjon, men sju millimeter er uansett ikke mye å sutre over.

Designen for øvrig har noen elementer av tidligere Galaxy S-modeller. Hjemtast, høyttaler over skjermen, og kameraet som stikker ut på baksiden er gjenkjennelig fra tidligere.

Det er litt merkelig at Samsung har valgt å gå vekk fra vanntett deksel slik forgjengeren hadde. Vel så uvanlig er det at det ikke er mulig å bytte batteri. Det er også ganske overraskende at Samsung har valgt å utelate minnekortstøtte.

Nå er vi ikke sikre på hvor mange som faktisk driver og bytter batteri på telefonene sine. En lommelader kan ofte gjøre samme nytten.

Minnekort er også helt klart praktisk, men det er også mulig å kjøpe denne telefonen med 128 GB minne innebygget.

Vi tviler dog på at dette blir showstoppere for Samsung.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Hjemtasten er en fingeravtrykkleser.
Hjemtasten er en fingeravtrykkleser. Marius Valle
Det er i våre øyne udiskutabelt positivt at Samsung endelig har fått på plass en skikkelig fingeravtrykkleser. Den fungerer som på iPhone, ved at du legger fingeren på den. Løsningen de har brukt frem til nå kommer ikke til å bli savnet.

Høyttaleren på telefonen er flyttet fra baksiden til undersiden, og spiller klart og høyt. Den er en forbedring i forhold til tidligere. Vi hadde foretrukket at det var to høyttalere og at de pekte fremover, men Samsungs ingeniører kan antakelig gi en god forklaring på hvorfor de ikke valgte en slik løsning.

Vi merker oss at det er litt for enkelt å dekke til høyttaleren når vi holder i telefonen. Det er akkurat som på iPhone 6 i grunn.

Alt i alt en usedvanlig vellykket design på alle måter, syns vi.

Les også: Denne telefonen har dobbelt kamera

Skjermen er svært god, og egner seg til alt fra de enkle oppgavene til videoavspilling.
Skjermen er svært god, og egner seg til alt fra de enkle oppgavene til videoavspilling.

Skjerm

Skjermen er en Super AMOLED på 5,1 tommer. Skjermpanelet er i motsetning til den vanlige Galaxy S6-modellen laget med et plastsubstrat som gjør den fleksibel. I prinsippet kan du plukke den ut av telefonen og bøyde på den om du vil.

Formen Samsung har valgt gjør at du kan se skjermen fra sidene i tillegg til rett forfra.

Oppløsningen er 2560 x 1440 piksler. Det gir en pikseltetthet på 576 PPI, som er mer enn skarpt nok.

Faktisk får du ingen smarttelefoner i dag med høyere pikseltetthet enn dette. Det er ikke vanskelig å argumentere for at dette der høyere oppløsning enn nødvendig, ettersom det er praktisk talt umulig å skille enkeltpunkter fra hverandre på langt lavere oppløsning enn dette.

Vi klarer for eksempel ikke å se noen meningsfull forskjell på skarpheten på denne og iPhone 6, som har 3,6 ganger lavere oppløsning og 1,76 ganger lavere pikseltetthet. Det betyr uansett at du er sikret et sylskarpt skjermbilde med Galaxy S6 Edge.

Lysstyrken er også upåklagelig. Om du som oss surfer på puta etter du har lagt deg, kommer du også til å sette pris på at lysstyrken kan justeres svært langt ned manuelt.

Siden på skjermen kan vise deg klokke og enkelte varsler når telefonen er i hvilemodus.
Siden på skjermen kan vise deg klokke og enkelte varsler når telefonen er i hvilemodus. Marius Valle
Det er ikke mye tvil om at dette er en state-of-the-art-skjerm. Ifølge Displaymate, som gjør uavhengige skjermtester, har Galaxy S6 den beste skjermen på markedet nå, og Edge-varianten er ifølge nettstedet identisk i skjermytelse.

De gir den blant annet beste målte resultat for fargepresisjon, kontrastforhold, lysstyrke, og lesbarhet i omgivelseslys.

Vi har ikke avansert testutstyr for å ettergå påstandene, men vi har heller ingen grunn til å tvile på resultatene.

I våre øyne er skjermen til Galaxy S6 Edge lytefri. Responsen ved berøring er upåklagelig, og skjermbildet er lekkert.

Les også: Norsk teknologi skal bli selve høydepunktet i ny flaggskip-telefon

Selv om materialvalget er godt, kan vi kanskje ikke gi Samsung poeng for originalitet når det kommer til plassering av minijack, USB og høyttaler.
Selv om materialvalget er godt, kan vi kanskje ikke gi Samsung poeng for originalitet når det kommer til plassering av minijack, USB og høyttaler.

Maskinvare og ytelse

En toppmodell må ha toppmodellspesifikasjoner, og Samsung har ikke spart på kruttet.

Systembrikken i Galaxy S6 Edge er en Exynos 7420 med åtte prosessorkjerer fordelt på to prosessorer: En Cortex-A53 på 1,5 GHz og en Cortex-A57 på 2,1 GHz. A53-prosessoren tar seg av enkle prosesser som videodekoding og bakgrunnsprosesser, mens A57-prosessoren tar de tunge løftene. Når det er nødvendig kan alle åtte kjerner jobbe samtidig.

Dette er for øvrig en prosessor med støtte for 64 biters instruksjonssett.

Exynos-brikken inkluderer også grafikkprosessoren Mali-T760 med åtte prosessorkjerner. I tillegg har Samsung utstyrt telefonen med 3 GB LPDDR4-minne, som har nesten dobbelt så stor båndbredde som LPDDR3-minnet i Galaxy Note 4.

Lagringsminnet, flashminnet, er også kjappere enn på andre telefoner. Samsung har gått fra vanlig eMMC 5-oppsett med et seriegrensesnitt til UFS 2.0 med parallellgrensesnitt. Ifølge Samsung gjør dette at flashminnet er 2,7 ganger raskere ved tilfeldige leseoperasjoner.

Kort sagt betyr alt dette at dette er en telefon som virkelig sparker fra seg. Den føles alltid kjapp, og vi har ikke opplevd noen apper eller situasjoner den sliter med.

Verdt å nevne er også at prosessoren er laget med 14nm-prosess. For å gjøre en lang historie kort: Det betyr bedre energieffektivitet, og i teorien bedre batteritid.

Vi har kjørt våre vanlige ytelsestester, som tyder på at du ikke får noe sprekere enn denne telefonen akkurat nå.

 Basemark OS IIBasemark X
Samsung Galaxy S6 Edge184636201
iPhone 6149931725
Samsung Galaxy Note 4129131056
Oneplus One105825351
Sony Xperia Z3105124230
Lumia 930103420155

Vi legger ikke veldig stor vekt på slike ytelsestester, da produsentene har for vane å optimalsere ytelsen for å gi best mulig score i slike. Vi merker oss likevel at Galaxy S6 Edge tar innersvingen på både iPhone 6 og Galaxy Note 4.

Pulsmåleren sitter ved siden av kameraet.
Pulsmåleren sitter ved siden av kameraet. Marius Valle
Telefonen har ellers alt du kan forvente av en toppmodell, og i tillegg støtte for ikke bare én, men to trådløse ladestandarder. Det betyr at du kan lade telefonen både på Qi-ladere og A4WP-ladere. Det er unikt for Galaxy S6-modellene.

Her er det også 802.11ac, LTE cat 6, NFC, Bluetooth 4, og støtte for Ant+. Pulsmåleren Samsung har bygget inn i telefonene sine siden Galaxy S5 er på plass her også.

Her får du alt du trenger, med mindre du trenger minnekortstøtte og utskiftbart batteri, selvsagt.

Les også: Nå kommer mobilene som skanner øynene

Samsung Galaxy S6 Edge har en noe spesiell form.
Samsung Galaxy S6 Edge har en noe spesiell form.

Basisfunksjoner

Batterier tar plass, så mobilprodusentene må velge mellom liten telefon eller stor batterikapasitet. Samsung har gått for mindre kapasitet og tynnere telefon.

Batterikapasiteten er 2600 mAh, som er en reduksjon på 200 mAh i forhold til forgjengeren. På den annen side er maskinvaren mindre energikrevende, så det kan være at dette veier opp.

Vi har som vanlig kjørt batteritesten i Basemark OS II, som antyder at dette stemmer.

 Poeng%b/min
Samsung Galaxy Note 49940,3
Sony Xperia Z37190,5
Samsung Galaxy S5 Active6920,5
Samsung Galaxy S6 Edge6680,6
LG G36080,7

Testen gir telefonen en poengsum basert på hvor høyt strømforbruket er når prosessoren jobber. Sprek prosessor kombinert med lavere batterikapasitet enn på mange av fjorårets toppmodeller gjør at telefonen ikke kommer øverst på listen.

Vår erfaring er at batteriet tappes ganske raskt når telefonen jobber. Om du surfer dagen lang vil det antakelig være et bedre valg å gå for Galaxy Note 4 dersom du ikke vil springe etter laderen hele tiden.

Når det er sagt er det ikke vanskelig å få batteriet til å vare dagen lang om du ikke trykker på telefonen hele tiden.

Hurtigladeren som følger med i esken sammen med telefonen kan lade batteriet til halv kapasitet på en halvtime, og full kapasitet på litt over en time. Da går det som regel greit å fylle på litt nå og da.

Vi merker oss at telefonen kan bli fryktelig varm når den jobber. Ingen tvil om at maskinvaren er i stand til å slurpe i seg strøm, med andre ord.

Bakdeksel i glass. Dette er Gorilla Glass 4, som skal være bedre rustet mot fall i bakken. Hvor bra det fungerer i den virkelige verden gjenstår å se.
Bakdeksel i glass. Dette er Gorilla Glass 4, som skal være bedre rustet mot fall i bakken. Hvor bra det fungerer i den virkelige verden gjenstår å se. Marius Valle
Vi har ikke opplevd noen problemer med nettverkstilkoblinger på Galaxy S6 Edge. Telefonen rapporterer 3G-signalstyrke i dBm innenfor normalen i vårt område.

Vi registrerer dog at S6 Edge konsekvent ikke plukker opp et svakt LTE-signal i et område vi ofte oppholder oss. Samme sted får vi LTE-tilkobling på både Galaxy Note Edge og iPhone 6. Vi kan ikke trekke noen konklusjoner, da vi tross alt ikke har oversikten over alle mulige variabler, men det kan tyde på at telefonen er litt kresen på signalstyrke.

Talekvalitet eller lydstyrke har vi ingen ting å utsette på.

Les også: Vil konkurrere med litiumionebatterier: Lader mobilen med vann

Låseskjermen til Galaxy S6 Edge.
Låseskjermen til Galaxy S6 Edge.

Programvare og brukeropplevelse

Det er bare to år siden Samsungs telefoner var en bazar av alle mulig gode og mindre gode funksjoner, glorete ikoner og det ene og det andre.

På Galaxy S5 hadde de tonet ned dette en del, og på S6 er det virkelig en annen verden.

Brukergrensesnittet er svært rent og pent, nesten minimalistisk. Vi får popup-varsler som ikke føles påtrengede, og i det hele tatt en frisk og fin brukeropplevelse.

Her får vi en fin tilpasning av Android 5.0 Lolipop, som også er kjapp og smidig i bruk.

Les også: Google avduker Apple TV-utfordrer i ny Nexus-serie

Det som før var stappet inn av programvare kan du nå laste ned om du vil ha det.
Det som før var stappet inn av programvare kan du nå laste ned om du vil ha det. Marius Valle
Samsung har ryddet i innstillingemenyen, og det føles enkelt og greit å finne frem til det vi ønsker å gjøre.

Vi skal gi Samsung skryt for at de har sløyfet stort sett alt av «bloatware» fra telefonen. Foruten de nødvendige basisappene finner vi snarveier til Samsung uPick som gir oss tilbudskuponger, og snarveier til å laste ned OneDrive, OneNote, Skype, Instagram, Facebook Messenger og Whatsapp. Disse kan ikke slettes, men de kan deaktiveres.

Varselmenyen fremstår som renere og penere enn på tidligere Samsung-telefoner.
Varselmenyen fremstår som renere og penere enn på tidligere Samsung-telefoner. Marius Valle
Uansett er det forfriskende lite skrot på telefonen. Sånt liker vi. Ekstra apper som barnemodus, bilmodus, videoredigering, S Note, og andre Samsung-apper kan du laste ned om du vil.

Det er også et utvalg premiumapper du kan laste ned gratis om du vil.

Alt dette bidrar til en ren og pen brukeropplevelse med mindre mas enn noen gang.

Om du vil tilpasse utseendet på telefonen er det for øvrig mulig å laste ned temapakker.

Samsungs helseapp S Health er med. Denne lar deg bruke telefonen som skritteller, treningspartner og matdagbok. Sistnevnte krever at du velger maten du spise fra en database på engelsk.

Pulsmåleren ved siden av kameraet kan brukes for å ta pulsen din i en situasjon, men ikke til å måle pulsen kontinuerlig. Sikkert nyttig for noen, men til trening vil det antakelig være bedre å bruke et pulsbelte slik at du slipper å stoppe opp for å sjekke pulsen.

Pulsmåleren på baksiden lar deg sjekke hvor fort hjertet slår.
Pulsmåleren på baksiden lar deg sjekke hvor fort hjertet slår. Marius Valle
Vi har allerede nevnt at Samsung har fått på plass en slikkelig fingeravtrykkleser. Endelig føles den nyttig, og ikke som et hinder. Vi har for eksempel opplevd å forsøke å fikle med den håpløse stryke-typen på Galaxy Note Edge mens telefonen står i bilholderen i bilen. Det har ført til at vi har blitt nødt til å stanse bilen for å låse opp telefonen slik at vi kan vise et kart.

På S6 Edge holder det med et trykk, slik som på iPhone. Endelig!

Sammenlignet med iPhone 6 er fingeravtrykkleseren på Galaxy S6 Edge en tanke tregere, uten at det er et praktisk problem. Når telefonen er i hvilemodus holder det å trykke på hjemtasten og så holde fingeren der, så låses den opp.

Fingeravtrykkleseren fungerer veldig bra.
Fingeravtrykkleseren fungerer veldig bra. Marius Valle
Videre elsker vi at Samsung har impementert en funksjon kalt «Smart Lock», som lar telefonen være ulåst når den er koblet til visse enheter. Det kan være Bluetooth i bilen, eller en NFC-enhet. Du kan også angi et geografisk område telefonen skal være ulåst i.

Vi skulle ønske det også var mulig å bruke Wi-Fi, men siden det allerede er så lett å låse opp telefonen med fingeravtrykk er det greit nok.

Skjermutformingen gir også noen ekstra muligheter. Kantbelysning gjør at sideskjermen lyser opp når du får varlser. People Edge lar deg legge til fem kontakter som kan ha hver sin farge. Får du varsler eller anrop fra disse vil sidene lyse opp med disse fargene.

Du kan også vise informasjon på siden av skjermen når telefonen er i hvilemodus ved å stryke en finger på siden. Da kan du vise varlser, klokkeslett og status, nyhetsstrøm og slikt. Nyttig.

Siden dette er en AMOLED-skjerm, brukes det bare strøm på å lyse opp denne lille delen av skjermen. Det gjør også at telefonen fungerer fint som nattbordsklokke uten å lyse opp hele soverommet.

Ellers fungerer telefonen bra til musikk, video, surfing og alt annet man bruker en smarttelefon til. Det er god lyd i hodesettutgangen, og vi setter som alltid pris på Adapt Sound som lar deg justere lydnivåene basert på hørsel og hodesett ved å ta en kort lyttetest. Vi skulle imidlertid ønsker det var mulig å lagre forskjellige profiler basert på hvilket hodesett vi brukte.

Vi setter også pris på at det er enkelt å styre hvilke apper som kan vise varsler.

En liten men viktig detalj er at det er mulig å starte kameraet når som helst ved å dobbelttrykke på hjemtasten. Om det skjer noe du vil knipse i en fei er kameraet aldri langt unna.

Les også: Den bøyde telefonen har blitt voksen

Samsung vil ha oss til å tro at det generelt er en god idé å tømme arbeidsminnet, til tross for at telefonen har 3 GB RAM av en svært hurtig type.
Samsung vil ha oss til å tro at det generelt er en god idé å tømme arbeidsminnet, til tross for at telefonen har 3 GB RAM av en svært hurtig type.

Placebomanager

Vi er litt overrasket over Samsungs «Smart Manager»-app. Denne gir deg nyttig informasjon om batteristatus, bruk av lagringsplass, og sikkerhetsinformasjon i tilfelle skadelig aktivitet eller programvare er oppdaget. Vel og bra.

I samme app finner vi også RAM-status. I denne vises en oversikt over brukt arbeidsminne og hvor mange apper som bruker minne i øyeblikket. Over listen over apper skriver Samsung: «For å forberede enhetens ytelse må du avslutte appene nedenfor».

Det virker som om Samsung tror Android fungerer som Windows, eller ønsker å tilby kundene en placebopille i tilfelle de føler at telefonen ikke er rask nok.

Å fjerne apper fra arbeidsminnet betyr bare at de må lastes på nytt neste gang de brukes. Android styrer dette automatisk, og skriver informasjon lagret i arbeidsminnet til flashminnet når det er behov for å frigjøre minne. Det gjør telefonen din tregere.

Det virker spesielt lite gjennomtenkt når vi vet at telefonen ikke bare har svært mye arbeidsminne, men at Samsung også skryter over at arbeidsminnet er særdeles raskt.

Til tross for denne lille detaljen, syns vi Samsungs alt i alt byr på en svært fin brukeropplevelse her.

Les også: Her er HTCs nye toppmodell

Fargenyansen på telefonen endrer seg avhengig av belysning og hvilken vinkel du ser telefonen fra.
Fargenyansen på telefonen endrer seg avhengig av belysning og hvilken vinkel du ser telefonen fra.

Kamera

Samsungs Galaxy S6, spesielt Edge-varianten, er kanskje en av de mest kompromissløse telefonene på markedet. 

Det kommer derfor ikke som noe stort sjokk at også kameraet er noe av det mest avanserte og funksjonsrike som finnes blant mobiltelefoner i dag. 

Under presentasjonen av mobilen på mobilkongressen i Barcelona for en måneds tid siden brukte Samsung mye tid på å snakke om kameraets muligheter, og gjerne sammenligne det mot iPhone 6. 

Etter en del testing må vi si oss ganske så enige i disse påstandene. Galaxy S6 leverer glimrende bilder og video. 

Fotoforholdene i en overskyet og snødekt Oslo har kanskje ikke vært optimale de siste dagene, men det er likevel klart at telefonen leverer et supert detaljnivå i dagslys, og klarer seg også forbløffende bra i mørket. 

Kameraet har en oppløsning på 16 megapiksler, noe som er relativt standard, men Samsung har stappet det med diverse praktiske tilleggsløsninger.

For eksempel ekstremt raskt oppstart. Kamera-applikasjonen kjører nemlig i bakgrunnen hele tiden (uten å bruke systemressurser, den er i en slags dvalemodus), og den kan aktiveres når som helst ved å dobbelklikke på menyknappen. Det fungerer uansett om skjermen er låst eller om man egentlig holder på med noe helt annet. Bildene blir også knipset meget raskt, så selve ytelsen her er eksepsjonelt god. 

Kameraet har et rent og pent brukergrensesnitt.
Kameraet har et rent og pent brukergrensesnitt. Marius Valle
Den automatiske modusen som stiller inn alle parametre uten brukerens inngripen er for det meste mer enn bra nok, men man kan i tillegg aktivere HDR-modus om man ønsker det, for rikere bilder, og i tillegg finnes det noe Samsung kaller for Pro-modus. Denne lar brukeren justere hvitbalanse, ISO og andre detaljer, og man kan også velge en del forhåndsdefinerte innstillinger som endrer litt på fargemetningen og lignende. 

Videomodusen har også imponerende kapasiteter, S6 kan filme i opptil 4K-oppløsning, og vanlig 1080p-opptak kan også gjøres i lekre 60 bilder i sekundet. Denne modusen deaktiverer imidlertid noen andre funksjoner, som videostabilisering og HDR. Sakte film er også på plass. 

Enda et pluss er at frontkameraet har fått et løft. Selfie-bildene blir nå tatt i fem megapiksler, og kameraet har en blenderåpning på f1.9, noe som gir mer omfattende bilder. Her er overtaket over iPhone 6 Plus veldig tydelig. Kvaliteten på bildene tatt med frontkameraet er overlegent Apple. 

I mørke omgivelser synes vi det var litt vanskelig å kåre en klar vinner mellom iPhone og S6, men uansett blir det fine bilder til mobiltelefon å være. Man blir ikke helt kvitt bildestøy, men dette er vel så bra som det blir per i dag. 

S6 har en del ekstra finesser for seg, for eksempel en funksjon som fokuserer på bevegelige objekter og holder fokuset. Det fungerer - ikke alltid perfekt, men det fungerer. 

Med andre ord - kameraet på Galaxy S6 er topp. Det er funksjonelt, veldig raskt, gir entusiastene større kontroll over bildene - og det tar veldig gode selfies, noe som jo er svært relevant for mange. Bedre enn iPhone 6? Det er litt smak og behag, og litt avhengig av lysforhold. Men det er minst like godt.

Under ser du noen bilder vi har tatt med Galaxy S6 Edge, og noen sammenliningsbilder tatt med Apple iPhone 6 Plus.

Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge.
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge. Thomas Marynowski
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge.
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge. Thomas Marynowski
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge.
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge. Thomas Marynowski
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge.
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge. Thomas Marynowski

Sammenligning med iPhone 6 Plus:

Selfie tatt med Samsung Galaxy S6 Edge.
Selfie tatt med Samsung Galaxy S6 Edge. Thomas Marynowski
Selfie tatt med Apple iPhone 6 Plus.
Selfie tatt med Apple iPhone 6 Plus. Thomas Marynowski
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge.
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge. Thomas Marynowski
Bilde tatt med Apple iPhone 6 Plus.
Bilde tatt med Apple iPhone 6 Plus. Thomas Marynowski
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge.
Bilde tatt med Samsung Galaxy S6 Edge. Thomas Marynowski
Bilde tatt med Apple iPhone 6 Plus.
Bilde tatt med Apple iPhone 6 Plus. Thomas Marynowski

Du kan legge til de fem viktigste kontaktene dine, så vil telefonen lyse med deres farger om den ligger med skejrmen ned mot bordflaten.
Du kan legge til de fem viktigste kontaktene dine, så vil telefonen lyse med deres farger om den ligger med skejrmen ned mot bordflaten.

Konklusjon

Det er i grunnen ikke vanskelig å oppsummere Samsung Galaxy S6 Edge. Den briljerer ikke bare på de objektive og målbare punktene, men også de mer subjektive.

Vi syns dette er den flotteste telefonen som er laget på lang tid. Den både ser bra ut og er god å ta på. Om vi hadde hatt en egen testkarakter for x-faktor hadde det blitt full pott.

Selvsagt skal det nevnes at telefonen verken er vanntett, har utskiftbart batteri eller støtter minnekort. Det vil antakelig være viktige ankepunkt for noen, men neppe for veldig mange.

At du får telefonen med 128 GB minne eliminerer nok behovet for minnekort for de fleste. Men det koster også skjorta. Denne varianten går for utrolige 10 000 kroner, noe som gjør den hele 1500 kroner dyrere enn 128 GB-varianten av Apple iPhone 6 Plus, som inntil nylig var markedets dyreste.

Selv inngangsmodellen med 32 GB koster voksne 8000 kroner. Du betaler altså 2000 kroner for 96 GB ekstra, eller 1000 kroner for 32 GB ekstra om du går for 64 GB-utgaven.

Sammenlignet med den vanlige S6-varianten koster Edge-utgaven 1500 kroner mer.

Bilder yter ikke S6 Edge rettferdigheten den fortjener, syns vi, så vi anbefaler at du tar en tur til en mobilforhandler og ser på begge utgavene før du bestemmer det. Om den spesielle formen er verdt 1500 kroner ekstra får bli opp til deg å avgjøre. Det kan uansett være greit å vite at de to telefonene er identiske ellers.

Valget står i praksis mellom denne og iPhone 6 for mange. Velger du iPhone får du tilgang til Apples økosystem av apper og tilbehør, men også visse begrensninger. Går du for Galaxy S6 Edge får du en telefon som er minst like flott både inni og utenpå, har et økosystem som ikke er langt bak, og en rekke muligheter du bare får med Android.

Alt i alt mener vi dette er en av de klart beste telefonene du får kjøpt akkurat nå. I alle fall om du vil ha en usedvanlig lekker Android-telefon som har du trenger og enda litt til.

Les også:

Slik er den røffe utgaven av Galaxy S5

Denne smartklokken er en mobil

Alltid klart til dyst, ekstrem vidvinkel og tvers igjennom morsomt  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.