BLOG

11. februar får vi vite Nokias strategi

Om ti dager går den nye Nokia-bossen, Stephen Elop, på talerstolen.

1. feb. 2011 - 15:54

Nokia er fremdeles den soleklart største mobilprodusenten i verden, men konkurransen har blitt vanvittig mye hardere enn tidligere. En av hovedårsakene til den skjerpede konkurransen er Googles Android-plattform. Flere og flere mobilprodusenter har tatt i bruk dette operativsystemet, og antall solgte Android-modeller syvdoblet seg fra 2009 til 2010.

Nokia har frem til nå ikke avslørt veldig mye av planene sine for å beholde den dominerende posisjonen de har i dag, men det har ikke vært mangel på spekulasjoner.

Tidligere Microsoft-sjef styrer skuta

21. september i fjor tok tidligere Microsoft Business-sjef Stephen Elop over roret etter Olli-Pekka Kallasvuo som ny Nokia-boss. Etter noen harde innkjøringsmåneder skal Elop ha sin første offentlige presentasjon om ti dager, altså 11. februar. Temaet er Nokias strategi fremover, og her er vi alle spente.

Et av ryktene som nok enten vil bli bekreftet eller avkreftet, er hvorvidt Nokia skal kaste seg på Android-toget. Plattformen er åpen for alle som vil, og under Olli-Pekka virket det mer som en prinsippsak å ikke bruke andre plattformer enn Nokias egne. Om Elop deler samme tankegang gjenstår å se.

Det mest interessante blir likevel å høre hvordan tilstanden egentlig er på Meego-plattformen. Her har det vært mye snakk og lite handling fra Nokias side, og, for å si det på godt norsk: Her er det vel på tide å få fingeren ut.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.