INDUSTRI

100 må forlate verft

Samtlige ansatte permitteres fra Helgeland Maritime og datterselskapet Helgeland Sveiseindustrier.
Samtlige ansatte permitteres fra Helgeland Maritime og datterselskapet Helgeland Sveiseindustrier. Bilde: Helgeland Maritime
Per Erlien Dalløkken
28. okt. 2008 - 14:43

Det er Helgeland Maritime AS, med datterselskapet Helgeland Sveiseindustrier (HSI), som nå har sendt ut permitteringsvarsel til alle sine 25 fast ansatte.

I tillegg har 75 midlertidig ansatte sveisere og platearbeidere fra Polen måttet reise hjem.

Full stopp

– Årsaken er kort og godt at det er fullstendig stillstand her. Det er slutt på alle forespørsler, forteller daglig leder Arnt Skogsøy til TU.no.

Ifølge ham ser det ikke ut til å lysne med det første.

– I hvert fall ikke på denne siden av nyåret. Men vi jobber nå med ordrer som vil løpe fra 2009, sier han.

- Ett av tre skip blir avbestilt

Finanskrise rammer båtfabrikkene

Gikk på smell i '07

Helgeland Maritime/HSI, som holder til på Langsetvågen industriområde cirka 13 kilometer nord for Nesna sentrum, er underleverandør til offshore- og skipsindustrien.

Allerede før finanskrisa satte inn var bedriften i økonomiske problemer. 2007 endte med et negativt resultat på 24,3 millioner kroner før skatt. Med neste 20 millioner kroner i negativ egenkapital stilte revisor spørsmål ved grunnlaget for videre drift.

– Resultatet skyldtes en tvist med et skipsbyggeri som vi leverte skrog til og som i tillegg påførte oss store merkostnader i råvareinnkjøp. Men dette er tatt inn igjen nå, understreker Skogsøy.