T2

Trådløs skjerm fra Fujitsu

CEBIT: Med en WirelessUSB-sender og et skrivebord med innebygget induksjonsspole fungerer Fujitsus nye skjerm helt uten kabler.
CEBIT: Med en WirelessUSB-sender og et skrivebord med innebygget induksjonsspole fungerer Fujitsus nye skjerm helt uten kabler. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
1. mars 2011 - 11:31

HANNOVER: Vi har tidligere sett skjermkort som kan overføre signalene trådløst til skjermen, men nå kommer også skjermer helt uten kabelkrav.

Trådløs strøm

Fujitsu viser nemlig frem sin prototype av det de kaller verdens første virkelig trådløse PC-skjerm på IT- og teknomessen CeBIT i Tyskland denne uken.

Skjermen er en 22-tommer med såkalt Smart Universal Power Antenna-teknologi ( SUPA) for trådløs overføring av strøm gjennom induksjon, på samme måte som for eksempel elektriske tannbørster og vannkokere.

Kort rekkevidde

En av Fujitsus representanter på CeBIT demonstrerte teknologien overfor Teknisk Ukeblad, og rekkevidden var drøye 5 centimeter over senderen, i dette tilfelle et skrivebord med en tynn induksjonsspole innebygget.

Han påpekte at rekkevidden med hensikt var holdt lav, med tanke på å minimere den elektromagnetiske strålingen.

For øvrig så teknologien relativt moden ut, og skjermbildet kom opp umiddelbart da representanten skrudde på sin bærbare.

REKKEVIDDE: Cirka fem centimeter. (FOTO: Stein Jarle Olsen)
REKKEVIDDE: Cirka fem centimeter. (FOTO: Stein Jarle Olsen)

USB

Datasignalene overføres på sin side gjennom trådløs USB, og har en rekkevidde på opptil 10 meter.

Fujitsu sier de håper å ha skjermene klare for det kommersielle markedet i løpet av 2012.

Priser er ikke offentliggjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.