OLJE OG GASS

Skal selge norsk oljevern i Texas

KAMPKLARE: Marius Monsen Ragnøy (fra venstre), Lars Dybvik, Morten Stensli og Ragnar Andreas Severinsen skal kjempe om penger og heder i USA.
KAMPKLARE: Marius Monsen Ragnøy (fra venstre), Lars Dybvik, Morten Stensli og Ragnar Andreas Severinsen skal kjempe om penger og heder i USA. Bilde: Privat
Ole K. Helgesen
26. apr. 2011 - 12:27

De fire studentene Ragnar Andreas Severinsen, Lars Dybvik, Marius Monsen Ragnøy og Morten Stensli fra NTNU's entreprenørskole kjemper om 100 000 dollar når de i mai reiser til USA for å delta i VM i kommersialisering av ny teknologi.

– Vinneren av Venture Labs i Austin, Texas i mai vinner 100.000 dollar samtidig som de får åpne NASDAQ-børsen. Det er 40 lag fra universiteter over hele verden som deltar i konkurransen. Vårt team er kvalifisert gjennom en konkurranse her i Norge, forteller Morten Stensli.



The MOSE

Teknologien de jobber kommersialiseringen av er The MOSE, en oljeoppryddingsenhet konstruert av tre studenter ved Industriell Design her ved NTNU. De samme tre studentene har for øvrig etablert Kaliber Industridesign AS, som er eier av teknologien bak The MOSE

I disse dager foregår det pilottesting av The MOSE sammen med NOFO.

– Det som gjør produktet spesielt er at det automatiserer den krevende og manuelle jobben ved å rydde opp oljesøl. Dette kan være i strandsonen, veier, flyplass eller ved andre industrisegmenter det er fare for oljesøl, forteller studentene.



KAMPKLARE: Studentene deltar med produktet The MOSE.
KAMPKLARE: Studentene deltar med produktet The MOSE.

Vil ha oppmerksomhet

Studentene håper konkurransen kan være et gjennombrudd for løsningen.

– Vår jobb som entreprenører er forretningsutvikling og målet er full kommersialisering av produktet, da med salg i Norge, Europa og Amerika. På Venture lab håper vi på gode tilbakemeldinger, prispenger, oppmerksomhet og er vi heldige får noen opp øynene for produktet og er villig til å investere penger i prosjektet. Prosjektet trenger kapital for at produktet skal nå markedet, sier Stensli.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.