T2

Lar deg nyte musikk uten å fikle med ledninger

Touchkraft Auris: Denne dingsen gjør Iphone-høyttaleren din om til en bluetooth-høyttaler. Da kan den i tillegg brukes med stort sett alle telefoner.
Touchkraft Auris: Denne dingsen gjør Iphone-høyttaleren din om til en bluetooth-høyttaler. Da kan den i tillegg brukes med stort sett alle telefoner.
Marius ValleMarius ValleJournalist
13. apr. 2013 - 19:41
Vis mer

Om du er lei av å fikle med ledninger når du skal spille musikk fra mobilen, nettbrettet eller pc-en, er det på tide å gå trådløst.

Det finnes en rekke smarte løsninger for trådløs lydoverføring via bluetooth, som trådløse hodesett og høyttalere.

Om du vil kutte kablene dine, kan du ta en titt på disse nyttige dingsene.

Gjør iPhone-høyttaleren trådløs

Da Apple lanserte Iphone 5, annonserte ga de den gamle 30-pinners Ipod-tilkoblingen dødsstøtet. Den nye tilkoblingspluggen Lightning erstatter nemlig denne og er langt mindre enn forgjengeren.

Dette skaper selvsagt hodebry for alle som i årenes løp har fylt opp hjem, bil og kontor med diverse tilleggsutstyr som bruker den gamle pluggen. Det hjelper at Apple selger en overgang som lar deg bruke det meste av det gamle utstyret ditt med den nye pluggen.

Men dette gjør det vanskelig å dokke en Iphone 5 i en slik høyttaler­dokking. Derfor kan en bluetooth-adapter gi høyttaleren nytt liv.

Vi har testet en løsning fra Touchkraft kalt Touchkraft Auris. Denne har en 30-pinners Iphone-tilkobling og settes rett i dokkingstasjonen. Den har i tillegg mikrofon innebygget, slik at du kan bruke høyttaleren som høyttalertelefon i tillegg.

Auris er basert på Bluetooth 4.0, og har Apt-x-kodek. Det siste betyr at lydkvaliteten skal holde et høyt nivå, så lenge også enheten du spiller av med støtter Apt-x.

Som bonus kan Iphone-høyttaleren brukes med alle bluetooth-enheter, som pc-en eller nettbrettet. I tillegg er det utgang for 3,5 mm minijack, dersom du vil bruke den med for eksempel et stereoanlegg.

Den har også batteri innebygget, og kan dermed brukes sammen med et hodesett hvis du vil. Auris koster rundt 400 kroner.

Les mer detaljert omtale av Touchkraft Auris hos Mobili.no.

Bluetooth-tilkobling til stereoanlegget

Avantree Roxa: Plugges i veggen.
Om du kobler pc-en, mobilen eller nettbrettet til stereoanlegget, har du kanskje brukt en lang lydledning. Den bytter du nå lett ut med en bluetooth-adapter.

Det finnes flere løsninger for dette, men en av de mer praktiske vi har prøvd er Avantree­ Roxa. Dette er en dings du plugger rett i stikkkontakten i veggen. Den har utgang for 3,5 mm minijack, slik at du lett kobler den til en inngang på stereoanlegget ditt. I tillegg har den en USB-tilkobling du kan bruke for å lade bl.a. mobilen.

Roxa har Bluetooth 4.0, og støtte for Apt-x-kodeken. Har mobilen, nettbrettet, pc-en eller annet du koblet til også Apt-x sikrer dette at lydkvaliteten blir bedre. Roxa fungerer også med alle bluetooth-enheter som har støtte for den såkalte A2DP-profilen.

Når du plugger den i stikkontakten settes den automatisk i paringsmodus. Deretter søker du den opp med mobilen eller nettbrettet og kobler deg til. Roxa-enheten spiller av pipelyder for å fortelle deg at den er i paringsmodus, kobler seg til en enhet eller kobler seg fra en enhet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Du kan koble til to enheter samtidig, men de kan ikke spille lyd samtidig. Skal du koble to enheter til må du først pare den første, deretter skru av bluetooth på denne, og så pare den andre. Deretter kan du skru på igjen bluetooth på den første. Litt tungvint.

Alt i alt er dette en enkel og grei måte å få bluetooth-tilkobling på stereoanlegget. Roxa koster rundt 400 kroner.

Les komplett test av Avantree Roxa hos Mobili.no.

Trådløs høyttaler til vårens utflukter

Sony SRS-BTV5: Denne får du plass til i lomma og kan dessuten også brukes som høyttalende håndfri.
Om du er en av de mange som beveger deg ut i hagen eller parken når det begynner å bli litt lunk i lufta, kan en bluetooth-høyttaler være en fin investering.

Det finnes mange forskjellige å velge mellom og de kommer i en rekke varianter. Om du skal ha den med deg på tur, er det gjerne greit å gå for en med hendig størrelse.

En av de minste vi har testet er Sony SRS-BTV5. Denne kule­formede høyttaleren veier 130 gram og er ikke mer enn 6,5 cm i diameter. Lyden er slett ikke verst, men den spiller ikke høyt nok til at du kan arrangere fest på stranden i sommer. SRS-BTV5 koster omtrent 500 kroner.

Les komplett test av Sony SRS-BTV5 hos Mobili.no.

Supertooth Disco 2 er et kraftigere og større alternativ. Denne høyttaleren har Apt-x-kodek og spiller ganske høyt. Lyden er imidlertid best om du begrenser lydstyrken noe, da musikken blir litt grøtete på full guffe.

På toppen finner du taster for lydstyrke, pause og å skifte spor. En ulempe med Disco 2 er at den lades med en egen 12 volts lader. Du kan altså ikke bruke mobilladeren din med denne. Disco 2 koster rundt 700 kroner.

Les komplett test av Supertooth Disco 2 hos Mobili.no.

Supertooth Disco 2: Her koblet til mobil­telefonen Sony Xperia Z.

Les også:

Seriøs lyd til datamaskinen

Blurayspilleren andre må strekke seg etter

En projektor helt i toppklasse

I år tar trådløs lading endelig av

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.