OLJE OG GASS

Ikke bekymret for Grenland Group

Tore Stensvold
30. sep. 2010 - 15:29
Vis mer

Etter tøffe tider med synkende ordremasse, er Grenland Group i ferd med å få inn flere ordrer.

Ordretørke har vært gjennomgangsmelodien for Grenland og resten av oljeserviceselskapene i hele 2009 og første kvartal i år. Før sommeren løsnet det.

Trekker permitteringer

– Vi har sett en svært positiv utvikling i markedet, sier Otto Søberg, styreleder i Grenland Group.

Bare i løpet av andre kvartal 2010 ble ordreboka fylt opp med ordrer for 705 millioner kroner.

Permitteringer blant ansatte ved fabrikasjonsstedene kan trekkes tilbake. Samtidig har ingeniørene jobbet på spreng med å regne på tilbud og skrive anbud.

– I løpet av et par-tre måneder har vi fylt opp all kapasitet ved fabrikasjonsstedene og tatt alle tilbake i jobb, sier Søberg.

Varslersak

Nå er de positive markedssignalene kommet i skyggen av en varslersak og bråk rundt konsernsjef Hallgeir Skogen. To ansatte skal føle seg trakassert av konsernsjef Skogen og meldt fra til styret.

Det har i sin tur tatt varslingen på alvor og engasjert høyesterettsadvokat Else Bugge Fougner til å foreta en objektiv gransking. Det er ikke satt noen tidsfrist for dette arbeidet.

– Det er viktigere at det blir gjort grundig og ordentlig enn at vi presser det inn i en tidsfrist, sier Søberg.

Nito- og Tekna-klubbene har sendt brev til styret og kopi til Skogen og ment at konsernsjefen bør permitteres mens granskingen pågår.

Splittet

Styret er i sin tur delt i synet på om Skogen bør ut mens granskingen pågår. Nå har Hallgeir Skogen og hans støttespillere i styret forlangt ekstraordinær generalforsamling 21. oktober.

Ifølge dagsorden er det viktigste punktet å få kastet styreleder Otto Søberg, som støtter permitteringsforslaget, samt resten av styret.

Hallgeir Skogen er største eier og grunnlegger av Grenland Group. Han eier 50 prosent av HVS Invest, som eier 75 prosent av Grenland Group.

Styreleder Søberg tar oppstyret om styret med knusende ro. Han hevder også at den daglige driften i Grenland Group ikke forstyrres.

Proffe folk

– Oppstyret er selvsagt uheldig, men vi har en profesjonell organisasjon med klare ansvarsområder. Vi utfører alle opdrag i henhold til kontrakter og jobber med å skaffe oss nye oppdrag, sier Søberg.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Ingeniørene i Grenland Group sier de ikke ser på striden rundt Skogen og styret som dramatisk for konsernet.

De gleder seg heller over å se lysning i markedet og jobber for å hale inn flere store oppdrag.

Objektive

– Vi forholder oss til styredebatt og varslersaken objektivt, sier Nito-tilltsvalgte Henning Halvorsen.

qSammen med Tekna-tillitsvalgte Julle Ekeberg, sendte han ut følgende melding til media:

“NITO og TEKNA har sendt et brev til styreformann Otto Søberg, med kopi til CEO Hallgeir Skogen, hvor vi stiller oss undrende til at undersøkelsen i sammenheng med varslingene kan gjennomføres på en objektiv måte mens konsernsjefen fungerer som leder av Grenland Group.

Hverken NITO eller TEKNA kjenner til innholdet eller hvem som har varslet, men det er viktig at disse varslene blir behandlet på en objektiv måte for at de ansatte skal kunne ha tillit til granskningen.”

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.