T2

Her er Nikons nye flaggskip

Nikons nye flaggskip D4 får 16,2 megapikslers sensor og bygges i magnesium. Lukkeren er en kompositt av kevlar og karbonfibre.
Nikons nye flaggskip D4 får 16,2 megapikslers sensor og bygges i magnesium. Lukkeren er en kompositt av kevlar og karbonfibre. Bilde: Nikon
Stein Jarle Olsen
6. jan. 2012 - 12:05

Nikon lanserte i dag sin nye toppmodell D4, oppfølgeren til D3 og D3s.

Ny sensor

D4 får en helt ny fullformats FX-sensor på 16,2 megapiksler, ISO-muligheter fra 100 til enorme 204.800 og siste generasjon av Nikons bildeprosessor EXPEED 3.

Det skal gi et kamera som er klart til bruk på 0,012 sekunder og som kan ta 10 bilder i sekundet i maksimal oppløsning og med full autofokus og 11 med låst fokus.

Bred måling

Automatikken får hjelp av Nikons nye såkalte "3D color matrix meter", som måler farger og belysning over hele 91000 punkter.

Deretter sammenlignes dataene med kameraets egen database før de endelige innstillingene fastsettes, noe som skal gi "trofast fargegjengivelse og balansert eksponering".

Autofokusen fokuserer for øvrig over 51 punkter og kan oppdage opptil 16 ansikter i et motiv, noe som skal gi bedre eksponering selv når motivet er baklyst.

Nikon utvider Coolpix-serien

D4 får dobbel minnekortport, med støtte for CF og det nye XQD-formatet.
D4 får dobbel minnekortport, med støtte for CF og det nye XQD-formatet.

Nytt minnekort

D4 har to minnekortporter, og støtte for Compact Flash og det nye XQD-formatet.

I tillegg til standard RAW-bilder vil det kunne lagre bilder i et slags lett komprimert RAW-format. Det har også en egen HDR-funksjon som kombinerer flere etterfølgende eksponeringer til ett bilde med høyere dynamisk omfang.

Ikke overraskende vil D4 kunne filme i full HD-oppløsning med 30 bilder i sekundet, og 60 for opptak i 720P-format. Hvert klipp kan være på maksimalt 20 minutter, og batteriet skal holde ut i 2400 eksponeringer etter CIPA-standarden.

Skjermen er på 3,2 tommer, og har en oppløsning på 1280x720 (921.000 piksler).

Nikon D4 kan oppdage hele 16 ansikter i et motiv.
Nikon D4 kan oppdage hele 16 ansikter i et motiv.

Kevlar og magnesium

Kameraet er bygget i en magnesiumlegering, og lukkeren, som er bygget i en kombinasjon av kevlar og karbonfiber, har blitt testet for 400.000 eksponeringer.

Veiledende pris skal være 48190 kroner, og Nikon D4 skal være i handelen 16. februar, Prisen er omtrent den samme som det Canon skal ha for sitt nye flaggskip.

Les også: 4K i miniformat fra Canon

Nikon lanserer hybridkamera

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.