IT

– Hadde aldri fått til dette uten ingeniørene mine

Teknisk Ukeblad kåret Årets teknologileder.

Svenn-Tore Larsen og Nordic Semiconductor har gjort stort suksess i markedet for trådløs kommunikasjon, og særlig bluetooth-teknologi.
Svenn-Tore Larsen og Nordic Semiconductor har gjort stort suksess i markedet for trådløs kommunikasjon, og særlig bluetooth-teknologi. Bilde: Maria Amelie
7. feb. 2014 - 08:39

Svenn-Tore Larsen ble kåret til årets teknologileder torsdag kveld. Det skjedde under Teknisk Ukeblads prisutdeling i speilsalen på Grand Hotel i Oslo.

Larsen er konsernsjef i Nordic Semiconductor, og opprinnelig elektronikkingeniør fra Storbritannia. Selskapet har gjort stor suksess i markedet for trådløs kommunikasjon, og særlig bluetooth-teknologi.

Det leverer blant annet brikker til trådløst tastatur og mus, og har Microsoft og Logitech på kundelisten.

Les også: Sjokkert og glad vinner av Teknologibragden

Legger lista høyt

Etter å ha mottatt prisen var Larsen opptatt av å anerkjenne alle som jobber i Nordic Semiconductor.

– Det er en anerkjennelse av miljøet i Nordic mer enn meg. Jeg hadde aldri fått til dette uten ingeniørene mine. Vi må sloss mot konkurrentene våre hver eneste dag, og for å lykkes må du ha flere med, sa Larsen til Teknisk Ukeblad.

Litt motvillig forteller Larsen hvorfor han tror han har gjort det så bra som leder.

– Jeg tror på det jeg driver med, og da kan man oppnå mer enn man hadde tenkt seg var mulig. Jeg legger lista høyt.

Etablert i 1983

Nordic Semiconductor ble etablert i Trondheim i 1983, og het den gangen Nordic VLSI.

– Årets teknologileder har ledet en tradisjonsrik bedrift gjennom mange år – og har bygget sten på sten for å ta markedet for lavenergi radio, sa administrerende direktør i Teknisk Ukeblad, Jan M. Moberg under utdelingen.

Sammen med Texas Instruments, som også utvikler Bluetooth Smart i Norge, har de to selskapene langt over halvparten av verdensmarkedet.

Les også:  

Internet of things

– Under hans ledelse ble de tidlig klar over hvordan markedet for bluetooth low energy, kalt bluetooth smart, ville utvikle seg – og satset på å bli en stor aktør på dette området. Det har de klart, sa Moberg.

Moberg trakk frem at Larsen ledelse har gitt Norge et viktig utgangspunkt for å posisjonere seg innen teknologi alle snakker om: "Internet of Things."

– Milliarder av sensorer montert over alt – fra treningsarmbånd og klokker til biler og hus skal kommunisere med moderskipene i form av mobiler og nettbrett. Markedet vokser allerede voldsomt – og skal vi tro analytikerne vil det fortsette å gjøre det i svært mange år fremover.

Larsen sa i kveldens takketale at det var få som forstod seg på den satsingen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Det er nå åtte år siden vi satset på dette. Den gangen trodde folk vi var gale. Nå vet alle hva "Internet of things" er.

Les også:

De fikk Ingeniørbragden i 2011. Siden er ordreboka femdoblet

Tidligere prisvinnere

Nordmenn i front på ny bluetooth-teknologi

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.