OLJE OG GASS

–  Det går faktisk an å produsere utstyr i Norge

Cavotec takker Innovasjon Norge for USA-suksessen.

DOLLARGLIS: Gliset til Sofus Gedde-Dahl er ikke med på bildet, men Teknisk Ukeblad garanterer at det rekker helt til Stjørdal. Her med radiostyringsutstyr som er produsert i Nord Trøndelag.
DOLLARGLIS: Gliset til Sofus Gedde-Dahl er ikke med på bildet, men Teknisk Ukeblad garanterer at det rekker helt til Stjørdal. Her med radiostyringsutstyr som er produsert i Nord Trøndelag. Bilde: Jan M. Moberg
Jan M. Moberg
30. mai 2012 - 12:49

Det var mange smilende norske leverandørfjes på det norske området under årets OTC i Houston.

En fornøyd leverandør med bredt glis, var Sofus Gedde-Dahl i Cavotec Norge AS.

Han mener samarbeidet med Innovasjon Norge har vært viktig for suksessen selskapet har opplevd de siste årene.

– Vi har hatt en god økning i kontraktsinngangen de siste tre årene. Hadde vi ikke deltatt her på OTC i samarbeid med Innovasjon Norge, ville vi neppe fått alle våre store ordre de siste årene. Det å være med den norske paviljongen her har vært svært viktig for oss. Deltagelse på OTC er, sammen med ONS i Stavanger, det viktigste vi gjør, konkluderer han.

Les også: Ingen finner mer olje og gass enn Norge

Produseres i Norge

Det Sveits-baserte industrikonsernet Cavotec leverer utstyr innen mange industriområder – deriblant luftfart, skipsfart og offshoresektoren.

Et av de mest spennende områdene, sett med norske øyne, er likevel den trådløse suksessen til det norske datterselskapet Cavotec Micro-control as.

Bedriften leverer systemer for industriell radiofjernstyring. En produktsjanger som nå synes å ta av i USA. Sensasjonelt nok er produktene fra det norske selskapet også produsert i Norge – nærmere bestemt i Stjørdal.

–  Det går faktisk an å produsere slikt utstyr i Norge og få det solgt her i «land of opportunities», sier Gedde-Dahl med et stort smil.

Les også: Her er Statoils flytende testlab

En jobbkiller

Utstyret det er snakk om gjør det mulig å fjernstyre nærmest alle typer håndteringsutstyr – uten bruk av de tradisjonelle kablene.

Utstyret har for så vidt vært utbredt på den norske sokkelen i mange år. Nå synes også amerikanerne å våkne. Yankeene har hittill i stor grad basert seg på bruk av kabel mellom operatør og utstyr. 

–  Det har vært alt for mye bruk av kabel i USA. Nå har de oppdaget trådløs fjernstyring. Den kan brukes til omtrent alt av handling-utstyr innen alle boreområder. Fjernstyring eliminerer lange og farlige kabler. Både skader og risikoen for å bli klemt ihjel reduseres betraktelig, forklarer Gedde-Dahl, og legger til at behovet for bemanning også er mindre med radiostyring.

To gode år til

Samtaler med kunder og interessenter har gjort Cavotecs mann i Norge til optimist.

– De fleste jeg snakker med her på OTC melder om at 2012 blir svært bra, og at vi deretter i hvert fall har to gode år foran oss, sier han.

Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Slik kan Norge bli ledende på undersjøisk kraftforsyning

Slik fungerer månelandingen

Statoil på hjernejakt

Skal sikre kysten med sensorer

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.