NETTARKIV

Åpner nettskyen

7. juni 2010 - 23:56

Det er nettskyen det handler om når sjefen for Microsofts servere og forretningsverktøy går på scenen foran 8500 utviklere på konferansen TechEd i New Orleans.

Nå handler det om å få utviklerne til å oppdage Azure, som gjør at det de lager av applikasjoner kan kjøre i nettskyen i stedet for på egne it-ressurser.

Omtrent som et operativsystem i nettskyen i stedet for Windows på egne servere.



Alene

– Vi er den eneste av de store leverandørene i industrien som kan tilby alle tre former for løsninger. Vi fortsetter selvfølgelig å levere applikasjoner på den tradisjonelle måten. Samtidig leverer vi også stadig flere løsninger på det vi kaller BPOS – Business Productivity Online Services, slik som Exchange og SharePoint, sier sjefen for Microsofts servere og forretningsverktøy, Bob Muglia.



Utflytting

– I tillegg bygger vi en helt ny plattform i nettskyen hvor folk kan flytte ut sine egne applikasjoner og overlate til oss å kjøre dem. Fordelen med plattformløsningen, som vi kaller Microsoft Azure, er at de som er vant til å skrive programvare for Windows trenger svært små tilleggskunnskaper for å utnytte nettskyen, sier Muglia.



Kutter ikke

– Nettskyløsninger åpner muligheter som gjør at man kan kutte ned på masse rutinearbeid som it-avdelingene driver med i dag. Det betyr ikke at vi kommer til å kutte i staben. Det viktige er at vi nå kan bruke folkene til å jobbe med nye viktige ting i stedet, poengterer Microsofts egen it-sjef, Tony Scott.

Han tror at mange bedrifter vil oppleve at nettskyen bidrar til kraftig økt produktivitet i årene fremover, men at det vil ta tid.

– Det viktige nå er å starte reisen og skaffe seg erfaring så tidlig som mulig, sier Scott.



Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Hundemat

Selskapet har lang erfaring i å bruke egne løsninger på et tidlig tidspunkt for å få erfaring før de lanseres i markedet.

– Vi spiser vår egen hundemat, som vi kaller den uferdige programvaren, og i dette tilfelle har den smakt godt, sier Scott.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.