Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Climaver er selvbærende ventilasjonskanaler som er bra for miljøet – og ryggen...

Et litt trangt teknisk rom og behov for store kanaler gjorde Climaver til den perfekte løsningen.
Et litt trangt teknisk rom og behov for store kanaler gjorde Climaver til den perfekte løsningen. Foto: Trude Nergaard
Del

Alle som har montert større stål-kanaler vet at det kan være en utfordrende oppgave – ikke minst for ryggen. Derfor har Climaver, med sin lave vekt og høye fleksibilitet, raskt blitt en favoritt for mange montører.

Climaver er laget av 65 prosent resirkulert glassull som gjør det til et langt mer bærekraftig alternativ enn de tradisjonelle spirorørene eller galvaniserte stål-kanaler som brukes i ventilasjonsrom. I tillegg veier Climaver under halvparten av isolerte ventilasjonskanaler i stål, og er dermed både lettere å jobbe med (bokstavelig talt) og krever færre montører når de skal monteres. 

Så utfordring – fant løsning

Montør Roar Knudsen lager skreddersydde Climaver-kanaler på noen få minutter. <i>Foto:  Trude Nergaard</i>
Montør Roar Knudsen lager skreddersydde Climaver-kanaler på noen få minutter. Foto:  Trude Nergaard

Da Ola Nygård i Fosen Ventilasjon fikk oppdraget med å oppgradere ventilasjonsanlegget på Libra Shopping på Brekstad i Trøndelag, så han raskt at plassen (eller mangel på plass) kunne bli en utfordring. – Det ville ha krevd at vi måtte transportere flere store stålkanaler på lastebil fra verkstedet vårt på Fosen til butikksenteret på Brekstad i flere omganger. I tillegg måtte vi ha båret ganske tunge stålkanalene gjennom bygget til ventilasjonsrommet, for så å montere kanaler på stedet.

– Derfor valgte vi å heller bruke Climaver, som er ferdig isolerte, selvbærende kanaler, spesialutviklet for ventilasjon og klimaanlegg. Med Climaver kunne vi laste opp én bil med flatpakkede Climaver-plater, og enkelt bære med oss disse inn på rommet, og lage skreddersydde kanalsystemer på stedet.

– Det gjorde at jobben gikk langt raskere og ikke minst at det ble fysisk lettere å få kanalene transportert og montert. Ved å velge denne løsningen sparte vi både tid og helt sikkert en rygg eller to for overbelastning. Så fra et HMS-perspektiv er Climaver definitivt et godt alternativ, sier Nygård. 

Tilfredsstiller strenge krav

Kai Haakon Dahl i Glava Isolasjon er kursansvarlig, og sørger for at alle som skal montere Climaver har fått grundig opplæring. <i>Foto:  Trude Nergaard</i>
Kai Haakon Dahl i Glava Isolasjon er kursansvarlig, og sørger for at alle som skal montere Climaver har fått grundig opplæring. Foto:  Trude Nergaard

Det er ikke bare i et HMS-perspektiv at Climaver fremstår attraktivt. Produktet oppfyller både strenge miljø-krav, det tilfredsstiller kravene til varmeisolering, til lufttetthet (klasse D), til lyd (akustisk absorpsjon), er i beste brann-klasse, og tilfredsstiller krav til trykk (opp til 800 Pa).

Nå kan også AutoCad-brukere finne ferdige objekter i Revit/MagiCad programmet.

Kompetansekurs sikrer kvalitet

Før montørene i Fosen Ventilasjon fikk jobbe med Climaver, måtte alle gå på et kompetansekurs i regi av Glava.

– Kurset tar én dag, og da får vi både teoretisk og ikke minst praktisk innføring i hvordan Climaver tilpasses og monteres korrekt. Det er så lett å jobbe med Climaver at vi etter kurset følte oss veldig trygge på bruken av platene.

Ola Nygård i Fosen Ventilasjon trekker frem lav vekt og stor grad av fleksibilitet som noe av det som har gjort Climaver populært blant montørene. <i>Foto:  Trude Nergaard</i>
Ola Nygård i Fosen Ventilasjon trekker frem lav vekt og stor grad av fleksibilitet som noe av det som har gjort Climaver populært blant montørene. Foto:  Trude Nergaard

– Det gir oss en trygghet for å velge riktige løsninger, og trygghet for kundene som kan være sikre på at alle som jobber med Climaver har fått grundig opplæring før bruk. Det er nesten forbløffende enkelt å jobbe med, og resultatet er et unikt system med mange fordeler. Tid, vekt, fleksibilitet – og at det er et bærekraftig og miljøvennlig materiale.

– Vi kommer til å møte stadig flere med tydelige krav til bærekraftige materialer, og da vet vi at Climaver tilfredsstiller alle krav som stilles, sier Nygård. 

Erfaring gir mersmak

Fosen Ventilasjon har etter hvert fått solid erfaring i det å bruke Climaver, og har benyttet løsningene i alt fra butikker, skoler, barnehager, kontorbygg til den lokale brannstasjonen.

– Kanskje ikke så rart at akkurat brannstasjonen ønsket en løsning som tilfredsstiller de strengeste kravene til brannklasse – samtidig som de fikk alle de andre gode egenskapene med på kjøpet, sier Nygaard, som garantert ikke har brukt Climaver for siste gang.

– Lett, enkelt, raskt, tidsbesparende og bærekraftig – det er mange grunner til å fortsette med Climaver, avslutter Nygård i Fosen Ventilasjon.

Les flere artikler fra Glava