Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Samarbeider om et grønnere plastprodukt

Del

Da ABAX var på utkikk etter en bærekraftig samarbeidspartner for å utvikle en mer miljøvennlig plastkapsling for deres produkter var norske Mezonic det naturlige valget.

ABAX er et av de største telematikkselskapene i Europa med løsninger for kjørebøker, verktøysporing og utstyrskontroll, med over 500 000 enheter over hele verden.

 
 

Vi snakket med Michael Eby, maskinvarekoordinator hos ABAX, for å høre hans tanker om hvorfor Mezonic er en naturlig samarbeidspartner for dem.

– Vi har gått sammen med Mezonic for å kunne tilby en bioplast-løsning på våre produkter som vil redusere petroleum-bruken i plasten med opptil 56 prosent, sier Eby.

Med en årlig produksjon på rundt 70 000 enheter betyr det mye å bruke mer bærekraftig plast.

ABAX ønsket i tillegg en lokal samarbeidspartner, og peker på viktigheten av samarbeid mellom ulike teknologibedrifter som avgjørende for å øke kunnskapen og sørge for at Norge har konkurransefortrinn fremfor bedrifter i utlandet.

Flere gode grunner til å flytte produksjonen hjem »

 – Vi er stolte over å jobbe med et norsk selskap av flere grunnet, blant annet for å støtte opp om norske bedrifter, og samtidig fordi vi kan lære av hverandre, forklarer Michael Eby.

Samarbeid om produktutvikling

 
 

Utgangspunktet for samarbeidet var at ABAX var nysgjerrige på om et nytt bioplastmateriale kunne brukes til deres produkter. Hos Mezonic fant de svarene de lette etter.

– Vi var usikre på hvor godt det nye bioplastmaterialet ville fungere sammenlignet med plasten vi brukte tidligere, og Mezonic hjalp oss å teste det. Gjennom testene kunne vi fastslå at den oppfyller kvaliteten vi ser etter, samtidig som den er mer miljøvennlig, sier Eby.

Senior produksjonsingeniør i Mezonic, Marius Gjelstad Gundersen, utdyper:

– Samarbeidet vårt med ABAX inkluderer arbeid med produkter de allerede har utviklet, som nå er klare for markedet, og produktutvikling på nye produkter. Vi bistår dem med innkjøp av forskjellig støpeutstyr og står for selve produksjonen ved vårt anlegg i Porsgrunn. Vi har et veldig positivt, åpent og løsningsorientert forhold, sier Gundersen.

Når det gjelder grunner til å samarbeide med Mezonic, lister Michael Eby fra ABAX opp tre viktige aspekter:

  • Lokalitet
  • Bærekraft
  • Prototyping og utvikling

– Det betyr mye for oss å ha en lokal forretningspartner, da vi alltid prøver vårt beste for å fremme virksomheter som ikke bare er plassert i Norge, men også lokale aktører. Når det gjelder bærekraft, har Mezonic en solid bærekraftsplan som passer perfekt med ABAX sin visjon, sier Eby.

Bærekraftig og konkurransedyktig plastproduksjon »

At Mezonic også har lang erfaring både med produktutvikling og prototyping er viktig.

 – Sammen med Mezonic får vi svært nøyaktig design, og samtidig anbefalinger som effektivt forkorter utviklingsperioden, sier Michael Eby.

Alt i ett i Porsgrunn

 
 

Mezonic jobber med kunder innenfor mange ulike bransjer og industrier for å hjelpe dem med produktutvikling, prototyping og produksjon. Marius Gjelstad Gundersen i Mezonic forklarer:

– For oss er det vesentlig at kundene gjør valget om at de ønsker å jobbe med mer bærekraftige løsninger. Når de har gjort det er vi her for å hjelpe dem å senke terskelen for å komme i gang. Hver måned hjelper vi både nye og eksisterende kunder med å utvikle grønnere produkter, sier Gundersen.

– Vi har alt i ett her i Porsgrunn når det gjelder utvikling og leveranser av plastprodukter. Erfarne designere og produktutviklere, 3D-printing og prototyping-lab, samt fullskala plastproduksjon og montering under samme tak, gir kundene full oversikt over hvert trinn i utviklingen, fra idé til produksjon, sier Gundersen.

Høres dette interessant ut for din bedrift?

Hvis din bedrift trenger en pålitelig og effektiv forretningspartner innen prototyping og produktutvikling, er det bare å ta kontakt.