Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Internasjonal kompetanse til norske broprosjekter

Ting Kau Bridge, Hong Kong
Ting Kau Bridge, Hong Kong
Del

Norge står foran en infrastruktur-boom – også innenfor broer. Det må møtes med internasjonal kompetanse og lokal forankring, mener Atkins.

– Det norske samfunnet står på terskelen til en massiv urbaniseringsprosess. Det innebærer en kraftig oppgradering og utbygging av infrastruktur i løpet av de neste ti årene – deriblant broer, sier Raja Narwari fra Atkins Norge.

Lokal kompetanse i samspill med internasjonale muskler er viktigere enn noen gang, sier Raja Narwari, Client Director for Engineering i Atkins Norge
Lokal kompetanse i samspill med internasjonale muskler er viktigere enn noen gang, sier Raja Narwari, Client Director for Engineering i Atkins Norge

Han er Client Director for Engineering i Atkins Norge, som er del av det verdensomspennende ingeniør- og konsulentselskapet SNC-Lavalin.

Norsk urbaniseringsboom krever internasjonal kompetanse

Narwari spår et voldsomt behov for broekspertise det neste tiåret.

– Det er et underskudd på ingeniører i det norske markedet i forhold til behovet som kommer. Bakteppet til denne raske urbaniseringen er hurtigere kommunikasjon mellom mennesker og steder, og et krav om å levere løsninger fortere og mer kostnadseffektivt, forklarer Narwari, og fortsetter:

– Derfor er det viktigere enn noen gang at internasjonale aktører henter inn og utnytter lokalt den kompetansen vi har globalt. Da kan vi sikre at norske myndigheter og utbyggere når de målene de har satt seg, fortsetter han.

Global kompetanse – lokal forankring

Atkins Global er blant verdens ledende konsulentselskaper innen design, ingeniørtjenester og prosjektledelse. De har over 80 års erfaring innen design, engineering og prosjektledelse og et nettverk som spenner over 50 land og teller mer enn 50.000 personer.

Store Bælt-broen, Danmark.
Store Bælt-broen, Danmark.

Selskapet har vært tilstede i Norge siden 1987, og leverer ekspertise og løsninger i alle faser av komplekse prosjekter ­– innenfor samferdsel, bygg og byutvikling, helse og velferd samt offentlige tjenester.

– Vår modell er basert på lokal ekspertise kombinert med global kompetanse skreddersydd for å møte kundens behov, sier Narwari.

Pionérer på bro

På verdensbasis kan Atkins vise til en rekke prestisjetunge og komplekse broprosjekter – fra USA, Canada og Puerto Rico i vest, til Hong Kong, Malaysia og Saudi Arabia i Øst samt prosjekter i Sverige, Danmark og Storbritannia. Denne kompetansen ønsker selskapet å utnytte til fulle i det norske markedet.

Les mer om Atkins her

– Vår arbeidsmåte kombinerer lokal kunnskap og ledelse med tverrfaglig global ekspertise. Vårt Global Design Centre er en nøkkel som gir våre kunder rask tilgang til et kompetansemessig «powerhouse» med 3000 fagpersoner i ryggen. Dermed kan vi allokere ressurser og ekspertise raskt og effektivt – og ta med oss internasjonal «best practice» inn i norske broprosjekter, forteller Narwari.

Bedre, raskere, billigere

Vis mer

– Å ligge i forkant av den faglige utviklingen er alfa og omega. Kunder kan ikke lenger basere seg på hva som har fungert i fortiden, mener Narwari, og legger til:

– Det som var fasit i går, er ikke nødvendigvis riktig løsning i dag. Det er viktigere enn noen gang å drive innovasjon, anvende lean-prinsipper og byggeteknikker som er raskere, sikrere og mer kostnadseffektive enn i går. Vår organisering er smidig, har faglig tyngde og geografisk spenn. Derfor kan vi raskt kan gå inn i både mindre nisjeprosjekter og megaprosjekter med stort kapasitetsbehov.

Jobber etter FNs bærekraftsmål

Atkins baserer sin strategi på FNs bærekraftsmål, hvor et av hovedprinsippene er at ingen skal utelates og de mest sårbare prioriteres – «leaving no one behind».

– Alle våre folk – fra toppledelse til helt nyutdannede – er i alt de gjør forpliktet til å etterleve de universelle bærekraftsprinsippene. Dette er en viktig rettesnor i alle deler av vår virksomhet, avslutter Raja Narwari fra Atkins Norge.

Howard Frankland, USA
Howard Frankland, USA

Les flere artikler fra Atkins