16:56:19Nyhetsstudio
Varsler dobling i rushtrafikken på flere strekninger onsdag

Statens vegvesen sier Kristi himmelfartshelgen ligger an til å bli den store utfartshelgen i mai. Trafikken kan doble seg i forhold til vanlig rushtrafikk.

Flere velger å unne seg en langhelg i forbindelse med Kristi himmelfart. Det betyr ifølge Statens vegvesen betydelig mer trykk på veinettet onsdagen før helligdagen.

– Kristi himmelfart ligger an til å bli den store mai-utfartshelgen i år, og det må forventes kø ut fra de store byene, spesielt Oslo. Det sier seksjonsleder på Vegtrafikksentralen øst i Oslo, Christian Prydz, i en pressemelding.

Spesielt utfartsårene fra Oslo sentrum kommer til å bli trafikkerte. E6 mot Sverige og E18 mot Sørlandet kan bli en tålmodighetsprøve for de som vil reise bort i langhelgen.

I 2021 og 2022 var det en dobling i trafikken på disse strekningene, sammenlignet med vanlig rushtrafikk, skriver Vegvesenet.

– Ellers i landet er det også litt ekstra trafikk, og særlig ut fra de større byene. Men forsinkelsene er på langt nær så store som i Oslo, med Bergen som en god nummer to, forteller Prydz.