15:53:39Nyhetsstudio
Solcellespesialisten skifter toppsjef

Styret i Solcellespesialisten har ansatt Jan Wilhelmsen som ny administrerende direktør i selskapet, opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag.

Wilhelmsen overtar stillingen etter grunnlegger Carl Christian Strømberg, som startet Solcellespesialisten i 2005 og har ledet selskapet frem til dags dato.

– Jeg vil på vegne av styret og hele selskapet takke Carl for jobben han har gjort som daglig leder. Han har bygget opp lite norsk industrieventyr, og vi ser frem til å ha glede av hans solide kapasitet innen solceller i hans nye stilling fremover, sier Asheim i meldingen.

Strømberg fortsetter i Solcellespesialisten men går over i ny rolle som leder for vekst og produktutvikling.

Jan Wilhelmsen har mange års ledererfaring fra store selskaper. Med bakgrunn fra Elektroskandia, Bravida, og Telenor har Wilhelmsen sterk lederkompetanse innen elektrofag, produkt, marked, innkjøp og drift, opplyses det.

– Styret er meget godt fornøyd med ansettelsen av Jan Wilhelmsen som ny administrerende direktør i Solcellespesialisten. Jans solide erfaring med prosjekter, installasjon, innkjøp og logistikk er akkurat det vi trenger for å kunne manøvrere i en relativt umoden bransje med sterk men uforutsigbar vekst, sier Espen Asheim, styreleder i Solcellespesialisten i meldingen.

Wilhelmsen vil tiltre stillingen 3. juni.

– Jeg er svært glad for denne tilliten og ser frem til å ta fatt på oppgaven med dyktige og engasjerte kollegaer i Solcellespesialisten. Solcellespesialisten har sterke fagmiljøer og store vekstambisjoner, og jeg er overbevist om at vi skal nå våre høye ambisjoner i årene fremover, sier Wilhelmsen i meldingen.